Bomark Pak iz Ludbrega otvorio novi pogon vrijedan 30 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. svibanj 2016. u 12:30
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Bomark Pak jedan je od većih proizvođača stretch folija (tankih, čvrstih i vrlo rastezljivih folija za omatanje) u jugoistočnoj Europi.

Tvrtka Bomark Pak iz Ludbrega, u utorak je završnom konferencijom službeno dovršila ulaganje u izgradnju i opremanje tvornice za proizvodnju papirnih cijevi, vrijedno gotovo 30 milijuna kuna.

Zahvaljujući vlastitim i sredstvima iz EU fondova,  Bomark Pak je izgradio novu proizvodno-skladišnu halu opremljenu najmodernijim strojevima za proizvodnju papirnih cijevi. Pritom je zaposleno desetak novih djelatnika.

Projekt je započeo u rujnu 2014. godine i trajao 21 mjesec, a njegova ukupna vrijednost je 29,9 milijuna kuna. Od toga je 11,2 milijuna kuna financirano bespovratnim sredstvima Europske unije, u sklopu Operativnog programa regionalna konkurentnost 2007.-2013. 

"Projekt koji privodimo kraju doprinosi ispunjenju ciljeva kroz konkurentan proizvod, proširenje asortimana proizvodnje, a stvoren je i novi proizvodni proces usmjeren na potrošnju obnovljivih sirovina. Ono što je možda i najvažnije je dodatno zapošljavanje i edukacija djelatnika", kazao je direktor u Bomark Paka Stiven Toš.

Bomark Pak jedan je od većih proizvođača stretch folija (tankih, čvrstih i vrlo rastezljivih folija za omatanje) u jugoistočnoj Europi.

Godišnje proizvodi 25 tisuća tona folije dok su potrebe Hrvatske oko 8 tisuća tona tako većina proizvodnje završava izvozi.

Tvrtka je dosad uspješno aplicirala i dobila sredstva za unaprjeđenje i proširenje proizvodnje iz dva EU projekta.

Bomark Pak trenutno ima 106 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close