Bivši direktor Vipneta uložio u startup NanoDIY iz Koprivnice

Autor: Bernard Ivezić , 14. veljača 2017. u 15:11
FOTO: Press

Bivši član Uprave Vipneta Adrian Ježina priključio se Hrvatskoj mreži poslovnih anđela (CRANE) i investirao je u NanoDIY.

 Iznos investicije nije objavljen. NanoDIY se široj javnosti predstavio po prvi put na konferenciji EBAN Winter University 2016 u Zagrebu, a tada ga je publika, u kojoj je sjedilo 400 poslovnih anđela iz svih dijelova Europe, proglasila svojim pobjednikom na startup natjecanju.

Startup NanoDIY razvio je vlastitu tehnologiju za visokokvalitetno eko printanje. Razvoj novog proizvoda trajao je dvije godine, a danas NanoDIY za tehnologiju koja u prodaji stoji 20 eura omogućuje svojim klijentima da naprave 1500 visokokvalitetnih ispisa na sve vrste tkanina. Uz to, za to se može koristiti običan ink-jet printer, a nusprodukt cijelog procesa je vodena para.

U svega godinu dana NanoDIY je raširio svoje poslovanje u inozemstvo i stekao više od tisuću poslovnih partnera u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Njemačkoj, Belgiji i Portugalu. U planu mu je širenje u SAD.
Ježina kaže da ga je na ulaganje u NanoDIY potaknuo entuzijazam tima i poduzetnički duh te energija koju smatra glavnim preduvjetom za uspjeh. Prethodno je u taj startup uložio Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close