BioGnost u zapošljavanju koče bolnice

Autor: Andreja Šantek , 11. rujan 2013. u 10:49
I. Josipoviću pogon BioGnosta pokazao je I. Marchiotti/Ž. Lukunić/PIX

Tvrtka specijalizirana za biološku dijagnostiku vodeća je u regiji, zapošljava više od 40 stručnjaka.

Predsjednik Ivo Josipović obišao je u utorak novi poslovno-proizvodni pogon i istraživački centar tvrtke BioGnost u zagrebačkoj Dubravi.

 

25posto

proizvodnje BioGnost izvozi, a 170 je proizvoda sa zaštićenim imenom

Tvrtka specijalizirana za proizvode za biološku dijagnostiku vodeći je proizvođač u regiji, a danas u svom portfelju ima više od 2000 proizvoda, od kojih je 170 pod zaštićenim imenom. Uz proizvodnju i prodaju vlastitih proizvoda, od kojih se četvrtina izvozi, BioGnost zastupa strane partnere u Hrvatskoj i susjednim zemljama te distribuira njihove proizvode. Tvrtka je osnovana prije 15 godina, kad je započela s proizvodnjom seruma za određivanje krvnih grupa, a uz serume danas, među ostalim, proizvodi testove za droge, za otkrivanje trudnoće, trakice za određivanje glukoze u krvi.

BioGnost zapošljava više od 40 stručnjaka, a poslovanje prati sustav upravljanja kvalitetom u skladu s međunarodnim standardima ISO 9001 i ISO 13485. Predsjednik Uprave Ivan Marchiotti napominje kako i BioGnost, poput mnogih drugih tvrtki, ima problema s likvidnošću. Kaže da im bolnice duguju 4,5 milijuna eura, što onemogućuje tvrtku u nabavi nove opreme i zapošljavanju novih ljudi. "Jednostavno, liječnici moraju imati plaću svaki mjesec, a što nama nisu platili, to se zaboravlja", rekao je Marchiotti. Predsjednik Josipović istaknuo je kako je sjajno što domaća tvrtka, na domaćoj pameti, uz korištenje vlastitih resursa i inovativnosti, uspješno posluje u Hrvatskoj i regiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close