Belupo zaposlio 82 radnika na neodređeno vrijeme, još ih je samo 4 posto na određeno

Autor: Suzana Varošanec , 02. listopad 2018. u 15:19
FOTO: Press

Belupovci, kojima ovih dana njihovi direktori sektora uručuju ugovore o radu na neodređeno vrijeme, svojim su dosadašnjim radom pokazali visok stupanj samostalnosti i odgovornosti u radu, savjesno su izvršavali svoje radne zadatke te se prema kolegama i suradnicima odnosili kolegijalno i s poštovanjem.

Pozitivna poruka vezana za bitno bolji radni status dolazi iz Koprivnice, potpisuje je Uprava Belupa, dok vezano za to istodobno predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić kao posebnu bitnu za kompaniju ističe činjenicu da "zadovoljan i motiviran zaposlenik svojim angažmanom na radnom mjestu kompaniji vraća višestruko uloženo."

Na tragu strategije korporativnog upravljanja Grupe Podravka, Uprava Belupa odlučila se za navedeni potez supstitucije ugovora o radu na određeno vrijeme, inače poslovično poznatih kao nesigurnih s onima na neodređeno koji su za radnika prvi izbor, pa je kako se navodi u kompanijskom priopćenju na svojoj  posljednjoj sjednici donijela odluku o zapošljavanju 82 zaposlenika na neodređeno vrijeme.

Nakon provedbe ove odluke u statusu zaposlenika temeljem ugovora na određeno vrijeme u Belupu ostaje tek 4% radnika, ali i oni ne za dugo, s obzirom na aktualnu najavu i njihovog zapošljavanje za stalno.

S naglaskom da je Belupo kompanija koja njeguje odgovoran odnos prema svojim zaposlenicima i upravljanju ljudskim potencijalima, iz ove kompanije još su izvijestili i da je najveći dio od 82 nova ugovora o radu potpisan s radnicima u Proizvodnji, ali i s radnicima u drugim organizacijskim cjelinama.

"Od ukupno 1409 zaposlenih u Grupi Belupo, od čega je  979 zaposleno u Republici Hrvatskoj, a 430 na 16 inozemnih tržišta, ugovore na određeno vrijeme u kompaniji ima još 60 zaposlenika, koji će očekuje se, vrlo brzo dobiti priliku za potpisivanjem ugovora na neodređeno vrijeme.

Praksa je potvrdila da se sigurnost stalnog zaposlenja višestruko pozitivno odražava ne samo na angažman zaposlenika na radnom mjestu, već i na njihov privatan život", navodi se u priopćenju iz Belupa.

Napravljen je ozbiljan pomak što se tiče statusa radnika, zaključuje predsjednik Radničkog vijeća i predstavnik radnika u Nadzornom odboru Belupa Željko Dragec. 

"Mi, predstavnici Sindikata i Radničkog vijeća, više puta smo razgovarali s poslodavcem na ovu temu i potičući promjene, posebice jer to tvrtku ništa ne stoj. S druge strane, promjena radničkog statusa u interesu je ljudi, između ostalog i zato što se sad  mogu kreditno zadužiti kako bi riješili svoje egzistencijalne i ostale potrebe", kaže Dragec dodajući da sve inicijative koje poduzimaju na planu poboljšanja statusa radnika u svakom slučaju pozitivne su i za kompaniju. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close