Babić nije spasio MK Slavoniju, otvoren stečajni postupak

Autor: Marija Ljubičić (VLM) , 19. lipanj 2013. u 09:05
U godinu dana Babićevog vodstva, radnici Slavonije su tri puta štrajkali zbog neisplaćenih plaća/PIXSELL

Iz podataka koje sam vidjela, proizlazi da Uprava više nije mogla ništa učiniti, tvrdi Blanka Gambiraža, stečajna upraviteljica.

Godinu dana nakon što je Miljenko Babić preuzeo funkciju predsjednika Uprava MK Slavonije nad tom je tvrtkom u utorak otvoren stečajni postupak.

S Babićem smo razgovarali nekoliko dana nakon što je stupio na novu funkciju i tada je bio pun entuzijazma i potpuno uvjeren u uspjeh. Najavio je rad u dvije smjene, za njega stečaj tvrtke nije bio izvjestan scenarij. Predsjednik Nadzornog odbora Slavonije, Stjepan Čuraja pojašnjvajući zašto su se odlučili za Babića rekao je kako je želja NO-a bila vratiti brend i dobiti osobu koja ima iskustva u prodaji i marketingu. "Mislim da će on biti puni pogodak. Slavonija treba nekoga tko je dugo godina radio u prodaji, tko zna prodavati i razgovarati s kupcima", kazao je Čuraja. Čuraja je tvrdio kako namjeravaju ući u proizvodnju zaštitne opreme, iako su dugovi Slavonije i tada bili veći od ukupne imovine.  U godinu dana Babićevog vodstva, 220 radnika Slavonije je tri puta bilo u štrajku zbog neisplaćenih plaća, putnih troškova i ostalih prava prema kolektivnom ugovoru.

Dug prema radnicima je nedavno, kada su treći put štrajkali, premašio 2,5 milijuna kuna. Nedavno su na Trgovački sud u Osijeku pristigla dva zahtjeva za otvaranje stečaja. Jedan je poslalo pet radnika zbog neisplate plaća, a drugi Fina koja je prekinula prethodno otvorenu predstečajnu nagodbu Slavonije MK zbog financijskih nepravilnosti tijekom postupka. "Na osnovu podataka koje sam dosad vidjela, mislim da Uprava više nije mogla ništa učiniti po pitanju dugogodišnjih problema u kojima se nalazi MK Slavonija", kratko je za Poslovni dnevnik komentirala Blanka Gambiraža, stečajna upraviteljica. Svih 197 radnika nastavili su proizvodnju prema prethodno ugovorenim poslovima s inozemnim partnerima. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

čim crveni kmeri preuzmu firmu odmah se otvara stečaj.zna se koja je procedura lopovluka. sad ćemo vidjeti tko će kupiti vrijedne nekretnine u centru osijeka koje su tri puta vrednije nego obveze. bitno da je fina (država) otvorila stečaj nad državnom firmom.a to što je u audiju trenutno otvoren natječaj za prodaju udjela ,nije nikoga briga.preuzeli su vlast u osijeku da mogu i tamo uništavati kao u ostatku države.
ovo nije kukuriku vlast,nego skakavac jer gdje oni prođu ostaje pustoš.

isto rade sa badelom njihovi drugovi haenesovci.

New Report

Close