Antonio Alvarez III: Nema nikakvog jamstva da ćemo uspjeti, ali učinit ćemo sve da spasimo Agrokor

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2017. u 18:59
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Alvarez je i predstavio najbliži tim stranih suradnika u kojem je jedna osoba porijeklom iz Hrvatske.

Antonio Alvarez III. danas je stigao u  Zagreb, a u 19 sati imao je kraće predstavljanje javnosti iz Agrokorove središnjice u Ciboninom tornju.

Izvršni direktor za restruktuiranje stigao je u Agrokor, kako bi "doveo kompaniju do stabilnosti jer je situacija vrlo teška i ozbiljna."

– Nema nikakvog jamstva da ćemo uspjeti, no u ovome neću biti sam, imam tim koji sam odabrao. Pred nama je puno posla, rekao je na početku press konferencije.

– Komunicirat ćemo sa svim kreditorima i tvrtkama, i očekujemo napredak u cijelom procesu. Želimo stvoriti otvoren odnos u kojem ćemo biti neovisni, kaže Alvarez koji je predstavio najbliži tim stranih suradnika u kojem je i jedna osoba porijeklom iz Hrvatske.

Njegov tim čine Michael Conor Jones, Max Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Simovic, David Johnston i Barry Hopkins i svi dolaze iz ureda tvrtke Alvarez&Marshal.

"Neovisni smo i nismo ni na čijoj strani. Želimo samo doći do rješenja", odgovorio je na novinarsko pitanje Alvarez, a kratko je komentirao i pitanje zaposlenih:

"Sve ćemo učiniti da sačuvamo radna mjesta", naglasio je ali ustvrdio kako niti za to trenutno ne postoje jamstva.

– Moj prvi korak je stvoriti stabilnost, počinjemo od večeras. Agrokor ima moju potpunu predanost, rekao je na kraju Agrokorov izvršni direktor za restruktuiranje Antonio Alvarez III.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Antonio Todores I omogućio Agrokorov nastanak, a Antonio Alvarez III osigurati će njegov nestanak

Bolje da su postavili na čelu Tonija Cetinskog. Bar bi ga naši razumjeli što pjeva.
A i mama mu ima iskustva na poslovima s protokom novca.

Odlična za savjetnicu.



@ivan
zorić

Dali kao nagovještaj novog doba razumjevate i preispitivanje osobne odgovornosti članova Nadzornog odbora Agrokora (njih petero) koji su za svoj rad u 2015. godini primili iznos od 10.399.000,00 kuna.

Naravno, sve će to Dorhova istraga pokazati. I takve stvari će sve više pripadati prošlosti, kao i Sanader, Vidošević, eto i Todorić će im se pridružiti.

Više sam htio reći o korporativnoj kulturi ponašanja, došao nam je alvarez i ljudi oko njega koji donose promjene, novo znanje, nove ideje, mislim da je ovo zadnji slučaj narodne pljačke koji se vuče godinama, a nije rješavan zbog močvarnih odnosa vlasti i Todorića.

Sljedeći veliki slučaj koji je ostao je grad Zagreb i Bandić, nemojmo se zavaravati ali tamo je ista stvar, samo jos nitko ne smije pisnuti.

Antisa 3. pomozi nasem dobrotvoru u ovim teskim trenucima molimo te.

New Report

Close