Podravkina tvornica Kalnik Varaždin nakon modernizacije proizvodnje ostvaruje rast u gotovo svim kategorijama, što je rezultiralo i porastom plana tvornice za 14% u odnosu na 2015., priopćili su iz koprivničke tvrtke. Na dan se ondje prerađuje između 110 i 130 t sirovina, a rekordna prerada očekuje se u proizvodnji ajvara jer planiraju preraditi 6000 tona paprike. Proizvodnja ajvara trenutačno je organizirana u četiri smjene, sedam dana u tjednu.
Proizvodnja cikle i paprike filet odvija se u dvije ili tri smjene, šest dana, prerada graška je završena, a krastavaca se privodi kraju. Ukupno je prerađeno 500 tona graška iz vlastite proizvodnje s polja iz okolice Koprivnice, a ukupno će se preraditi oko 1700 t krastavaca. Dosad je otkupljeno još i 950 t cikle, 830 t paprike za ajvar, 90 t patlidžana i 75 t feferona. Za potrebe proizvodnje ponajviše surađuju s OPG-ovima. Grašak je iz vlastite proizvodnje, ciklu osiguravaju i proizvođači iz okolice Varaždina, a ostale sirovine nabavljaju se uglavnom iz sjeverozapadne te istočne Hrvatske. Podravka je modernizaciju te tvornice financirala dijelom i sredstvima iz Programa ruralnog razvoja. Tih 6,2 mil. kn 50% je vrijednosti investicije.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu