Ajvar proizvode u četiri smjene

Autor: Poslovni dnevnik , 27. rujan 2016. u 16:25
Plan tvornice povećali 14 posto u odnosu na 2015.

Tvornica Kalnik Varaždin nakon modernizacije radi punom parom.

Podravkina tvornica Kalnik Varaždin nakon modernizacije proizvodnje ostvaruje rast u gotovo svim kategorijama, što je rezultiralo i porastom plana tvornice za 14% u odnosu na 2015., priopćili su iz koprivničke tvrtke. Na dan se ondje prerađuje između 110 i 130 t sirovina, a rekordna prerada očekuje se u proizvodnji ajvara jer planiraju preraditi 6000 tona paprike. Proizvodnja ajvara trenutačno je organizirana u četiri smjene, sedam dana u tjednu.

Proizvodnja cikle i paprike filet odvija se u dvije ili tri smjene, šest dana, prerada graška je završena, a krastavaca se privodi kraju. Ukupno je prerađeno 500 tona graška iz vlastite proizvodnje s polja iz okolice Koprivnice, a ukupno će se preraditi oko 1700 t krastavaca. Dosad je otkupljeno još i 950 t cikle, 830 t paprike za ajvar, 90 t patlidžana i 75 t feferona. Za potrebe proizvodnje ponajviše surađuju s OPG-ovima. Grašak je iz vlastite proizvodnje, ciklu osiguravaju i proizvođači iz okolice Varaždina, a ostale sirovine nabavljaju se uglavnom iz sjeverozapadne te istočne Hrvatske. Podravka je modernizaciju te tvornice financirala dijelom i sredstvima iz Programa ruralnog razvoja. Tih 6,2 mil. kn 50% je vrijednosti investicije.   

Komentirajte prvi

New Report

Close