Adris dobio bitku u ratu za osvajanje Sava Rea

Autor: Ana Blašković , 13. ožujak 2018. u 13:34
Ante Vlahović, čelnik Adris grupe, Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Slovenski sud naložio regulatoru ponovno odlučivanje o povećanju udjela.

U dvogodišnjem, zasad neuspješnom, Adrisovom pohodu na slovenskog osiguravatelja Sava Re, rovinjska tvrtka dobila je novu bitku.

Slovenski Upravni sud prihvatio je žalbu Adrisa i Croatia osiguranja (CO) kojom su osporavali odbijenicu tamošnjeg regulatora za povećanje udjela te vratio predmet na ponovni postupak.

"Obavještavamo da je Upravni sud Republike Slovenije usvojio tužbu koju su podnijeli Adris grupa i CO protiv Rješenja Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) kojim je odbijeno izdavanje odobrenja za stjecanje dionica Pozavarovalnica Sava temeljem kojeg bi Adris i CO zajednički postali (ne)posredni vlasnici udjela u kapitalu jednakom ili većem od 20 posto i manjem od jedne trećine, ukinuo Rješenje i vratio predmet na ponovni postupak", stoji u obavijesti na Zagrebačkoj burzi. Na naš upit o tome koji je argument prevagnuo u pravnoj bitci, iz Adrisa su poručili da jedino što mogu reći da je to zbog kršenja "procesnih prava" Adrisa i CO-a.

Kada se može očekivati novo rješenje tamošnjeg regulatora, u Rovinju ne žele nagađati. Adris je još 2016. podnio zahtjev za povećanje udjela u Sava Reu, no dobio je odbijenicu s obrazloženjem da je previše izložen hrvatskim državnim obveznicama koja predstavlja rizik za tamošnje tržište osiguranja.

U novom pokušaju regulator je razlog navodno pronašao u izloženosti prema Agrokoru. Hoće li u trećem pokušaju Adris konačno dobiti zeleno svjetlo upitno je zbog nadolazećih izbora u Sloveniji koji bi se trebali održati prije ljeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close