Planovi na stolu, ali ni slova o Valtegri

Autor: Ana Blašković , 03. siječanj 2018. u 22:01
Zoran Košćec, predsjednik Uprave varaždinske tvrtke/Davor Višnjić/PIXSELL

Varteks poziva na dokapitalizaciju.

Varaždinski Varteks objavio je poziv investitorima za dokapitalizaciju po minimalnoj cijeni od 12,91 kuna po dionici.

Upis dionica u prvom krugu kreće danas, 4. siječnja i trajat će do 15. siječnja. Povećanje kapitala provest će se uplatom u novcu i unosom prava potraživanja izdavanjem najmanje 1,5 milijuna do 3,5 milijuna novih dionica nominalne vrijednosti 10 kuna, čime u Varaždinu žele prikupiti između 15 i 35 milijuna kuna. Drugi krug trajat će od 18. do 29. siječnja.

Minimalni iznos koji se može upisati je 100.000 eura što sugerira da kompanija želi privući veće igrače. Povećanje se provodi uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara. Uz javni poziv, Varteks je objavio i informacije o poslovanju i planovima, a novac će se prvenstveno iskoristiti za nastavak restrukturiranja i ulaganja. Unatoč ranijim najavama, ne spominje se ulazak fonda Valtegra koji je trebao uložiti 37,2 milijuna kuna. 

"Javni poziv za upis dionica omogućuje Valtegri i svim ostalim zainteresiranim investitorima da sudjeluju u dokapitalizaciji. Budući da se radi o javnom pozivu, a ne o dokapitalizaciji putem kvalificiranog ulagatelja, Uprava ne može davati izjave u ime bilo kojeg potencijalnog investitora", kažu Varteksu o statusu britanskog ulaganja. Hoće li sudjelovati ili ne, u srijedu nam iz Valtegre nisu potvrdili. 

Komentirajte prvi

New Report

Close