Njujorška burza ne žuri u bitcoin

Ništa od uvođenja izvedenica u trgovinu/REUTERS Ništa od uvođenja izvedenica u trgovinu/REUTERS

Skoro uvođenje izvedenica lansiralo cijenu kriptovalute sve do 12.800 dolara.

Skorašnje uvođenje u trgovinu terminskih ugovora na bicoin dovelo je do novog rekorda te digitalne valute, ali je vlasnik Njujorške burze (NYSE) najavio kako se - za sada - neće priključiti euforiji za kriptovalutama.

Vrijednost bitcoina u srijedu je dosegnula 12.798 dolara čime je njegova tržišna kapitalizacija prešla 213 milijardi dolara.

o je dva puta više od vrijednosti banke Goldman Sachs. Nevjerojatan rast cijene posljednjih nekoliko tjedana prvenstveno je rezultat najave burzovnih operatera Cboe Global Markets i CME Group da će 10. prosinca, odnosno 18. prosinca započeti s trgovanjem terminskim ugovorima na bitcoin.

Međutim, Jeff Sprecher, izvršni direktor tvrtke International Exchange u čijem je vlasništvu NYSE istaknuo je na konferenciji u utorak kako ne treba žuriti s uvođenjem izvedenica koje se temelje na formiranju cijene na burzama koje baš i nisu potpuno transparentne.

ICE je jedan od pionira među tradicionalnim burzama koji su ušle u svijet kriptovaluta kupivši 2015. mali udjel u burzi kriptovaluta Coinbase. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!