Na konferenciji burze rekordnih 450 sudionika

Autor: Tomislav Pili , 17. listopad 2017. u 22:00
Foto: Duško Marušić / Pixsell

‘Izazov promjene’ započinje u srijedu u rovinjskom Loneu.

Konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije koju organizira ZSE i Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava počinje danas u Rovinju i okupit će rekordan broj sudionika, a temama će dominirati aktualni ekonomski i regulatorni trenutak.

Na konferenciji “Izazov promjene” koje se do petka održava u hotelu Lone 20-ak istaknutih domaćih i stranih govornika i panelista sa sudionicima će podijeliti svoje znanje, iskustvo i ekspertizu iz domene globalnih i europskih ekonomskih i tržišnih kretanja. Istaknimo da će jedno od ključnih predavanja održati i Mark Mobius, guru investiranja na rastućim tržištima, kojeg je Bloomberg Markets 2011. proglasio jednim od 50 najutjecajnijih ljudi svijeta.

 

30posto

porastao je broj sudionika u šest godina

Sa Zagrebačke burze su poručili kako će ovogodišnja konferencija biti najveća po broju sudionika u posljednjih šest godina, otkako je njihov skup udružen s konferencijom fondovske industrije. “Udruživanjem 2012. kreirali smo vjerojatno najveće, a svakako najvažnije godišnje okupljanje domaće i regionalne financijske zajednice. Od početaka je konferencija po broju sudionika narasla oko 30 posto: od tadašnjih oko 350 sudionika došli smo do današnjih više od 450, a svake godine broj sudionika pet je posto veći u odnosu na godinu ranije te je sve veći udio i stranih sudionika”, ističu sa ZSE.

Na konferenciji će se obratiti guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić te predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Petar-Pierre Matek. Bit će riječi o mirovinskim fondovima u regiji srednje i jugoistočne Europe te mirovinskim trendovima u EU, o čemu će više reći Matti Leppälä, glavni tajnik Pensions Europe koji okuplja 24 nacionalne udruge europskih mirovinskih fondova. Na konferenciji će i po deveti put biti dodijeljena Nagrada Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitorima.     

Komentirajte prvi

New Report

Close