Ledo, Belje i Vupik izbačeni iz CROBEX-a

Autor: Tomislav Pili , 09. svibanj 2017. u 14:37
Foto: Pixsell

Odbor je donio odluku da se tri Agrokorove dionice isključe zbog obavijesti tih tvrtki o sazivanju izvanredne Glavne skupštine na kojoj će se odlučiti o izboru novog revizora te obustave trgovanja od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Nakon 19. svibnja dionice Agrokorovih kompanija Ledo, Belje i Vupik više ne će biti dijelom indeksa CROBEX. Kako su u ponedjeljak priopćili sa Zagrebačke burze, Odbor za indekse na sastanku 3. svibnja izvršio je izvanrednu reviziju indeksa CROBEX, CROBEXtr i CROBEX10.

Odbor je donio odluku da se tri Agrokorove dionice isključe zbog obavijesti tih tvrtki o sazivanju izvanredne Glavne skupštine na kojoj će se odlučiti o izboru novog revizora te obustave trgovanja od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa). Ledo je isključen i iz indeksa CROBEX10. Iz istog razloga Ledo, Vupik i Belje isključuju se i iz sektorskog indeksa prehrambene industrije CROBEXnutris te indeksa CROBEXplus. K tome, iako Zvijezda ispunjava uvjete za uključenje u te indekse, to se neće dogoditi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dionice koje vrijede – su sada zaštićene . …to ste trebali odmah napraviti dok ne smislite kome ih uvaliit.

[IMG]http://www.sherv.net/cm/emoticons/bye/crying-sad-waving-bye-smiley-emoticon.gif[/IMG]

New Report

Close