Kraj “ljubavi” Trumpa i burze?: Najveći pad cijena dionica u 2017.

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2017. u 22:00
Američki burzovni indeksi izgubili su između 1,8 i 2,6 posto vrijednosti, Foto: Reuters

Donedavno se VIX “indeks straha” kretao na rekordno niskim razinama, a u srijedu je skočio na 15,3 boda, najvišu razinu od polovice travnja.

Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica zabilježile najveći dnevni pad od rujna prošle godine, što je posljedica bojazni ulagača da će najavljivana porezna reforma biti odgođena zbog političkih problema predsjednika SAD-a Donalda Trumpa. Dow Jones pao je 1,78 posto, na 20.606 bodova, dok je S&P 500 potonuo 1,82 posto, na 2357 bodova, a Nasdaq indeks 2,57 posto, na 6011 bodova.

Oštar pad indeksa posljedica je niza skandala u Washingtonu koji su otvorilo pitanje može li se Trumpa optužiti za ometanje istraga, što bi moglo voditi daljnjoj eskalaciji političkih napetosti i odgodi planirane porezne reforme i povećanja državne potrošnje. A upravo su te najave podržavale rast cijena dionica od izbora Trumpa u studenom prošle godine. “Vidjeli smo i dosad da je Trump mijenjao svoje planove i da ih je u nekoliko navrata pokušao vratiti u zacrtane okvire. No, sve više ulagača smatra da će mu to teško poći za rukom, s obzirom na posljednje optužbe”, kaže Michael O’Rourke, strateg u tvrtki JonesTrading.

Donedavno se VIX “indeks straha” kretao na rekordno niskim razinama, a u srijedu je skočio na 15,3 boda, najvišu razinu od polovice travnja. “Tržište ‘bikova’ nije ni u kojem slučaju završeno. No, ulagači će teško naći motivaciju, s obzirom na sve te političke probleme i činjenicu da je iduća objava poslovnih rezultata tek za tri mjeseca”, kaže Donald Selkin, analitičar Newbridge Securitiesa. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

taj dan je čak i srbijanski blic koji se bavi sisama i gu.icama objavio točniju vijest.
Vaš link …

Svi su se raspisali o posjeti S Arabiji..a ne tako davno, bilo je dosta pompoznih članaka o ulaganjima
Donalda Trumpa, u nekretninski biznis na tom dijelu svijeta…
Ivanki – se smiješi velika politička karijera……

Sad je DJI 20.700+, ovo je još jedna od laži i manipulacija da burza pada, prestanite više objavljivati lažne vijesti.

Nevjerojatno , dva skoro indentična članka , jedan objavljen jučer ujutro :

Na Wall Streetu oštro pale cijene dionica, evo i zašto


a ovaj trenutni jučer navečer i zaključan do danas !!?? Novinari PD-a dogovorite se .

New Report

Close