I uz probleme s Agrokorom Franck rastao 8 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 10. kolovoz 2017. u 22:00
Ivan Artuković/Sanjin Strukić/PIXSELL

Potraživanja osigurana založnim pravom u Roto dinamicu, pokrenuto restrukturiranje.

Prva polovica godine Franck grupi donijela je rast prodaje od osam posto naspram istog prošlogodišnjeg razdoblja, unatoč padu prodaje kroz kanale Agrokora.

Kompanija je jučer objavila kako pozitivne trendove poslovanja dokazuje i činjenica da su uspjeli povećati prodaju i tržišne udjele u najznačajnijim kategorijama proizvoda,i na domaćem i na stranim tržištima. Član Uprave Francka Ivan Artuković naglašava kako se s krizom Agrokora bore uspješno, zhvaljujući pravovremenoj reakciji.  U kompaniji kojoj je na čelu pojašnjavaju da je rizik naplate potraživanja Francka od članica Agrokora sveden na najmanju moguću mjeru,što im je, vele, osiguralo zasnivanje založnih prava u društvu Roto dinamic.

 No napominju i kako je Franck pokrenuo financijsko i operativno restrukturiranje za što su angažirani i vanjski savjetnici.

"Rast od osam posto svrstava nas u kompanije s najvećim rastom u kategoriji velikih kompanija. Ostvarili smo rekordne prodajne rezultate na najvažnijim tržištima, a trend dvoznamenkastog rasta izvoza iz 2016. nastavlja se i u ovoj godini", komentirao je predsjednik Uprave. Dodaje da izazove u novčanom tijeku uspijevaju premostiti uz snažnu podršku dobavljača koji su im ključni i za proces restrukturiranja te stvaranja temelja za daljnji zajednički održivi rast. "U idućem razdoblju širimo izvozne potencijale kako u regiji tako i izvan nje", izjavio je član Uprave Francka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close