Dionicu još neće isključiti

Autor: Tomislav Pili , 27. kolovoz 2019. u 22:00
Čelnica Zagrebačke burze Ivana Gažić/Marko Prpić/PIXSELL

Pulskom škveru kazna zbog neslanja izvješća i duga Burzi.

Neobjava izvješća o poslovanju te financijski problemi koji se očituju u dugovanju Zagrebačkoj burzi (ZSE) stajali su dionicu pulskog Uljanika pada u nižu kotaciju.

Burza je jučer  prebacila Uljanikovu dionicu iz Službenog u Redovno tržište. U obrazloženju se navodi kako je pulskom brodogradilištu u stečaju tijekom ove godine dva puta izrečena zaštitna mjera.

Prva mjera izrečena je 22. ožujka jer nije dostavljeno financijsko izvješće za četvrto tromjesečje 2018., a druga 27. svibnja jer u roku nije dostavljeno godišnje izvješće za 2018. te izvješće za prvo tromjesečje ove godine. K tome, u periodičnom pregledu ZSE je ustanovio da Uljanik ne ispunjava ni svoje financijske obveze u vezi održavanja uvrštenja.

Na pitanje može li se uskoro očekivati i isključivanje Uljanika iz uvrštenja, predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić je poručila kako je isključivanje pojedine dionice krajnja mjera koju Zagrebačka burza primjenjuje samo u slučajevima kontinuiranog neispunjavanja izdavateljevih obveza.

"Međutim, dionica može biti izvrštena i temeljem zahtjeva stečajnog upravitelja i pravomoćnog rješenja o otvaranju stečajnog postupka", podsjetila je Gažić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close