Crobex stagnira na najnižoj razini od lipnja, promet mršav

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. prosinac 2014. u 12:44
Foto. Thinkstock

Na Zagrebačkoj se burzi u ponedjeljak trguje mirno.

Na Zagrebačkoj se burzi u ponedjeljak trguje mirno, a uz mršav promet i nedostatak poticajnih vijesti Crobex indeks stagnira na najnižoj razini od lipnja.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,05 posto, na 1.739 bodova, najnižoj razini od lipnja, dok je Crobex10 ojačao 0,05 posto, na 1.003 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je oko 3 milijuna kuna, što je gotovo 10 milijuna manje nego prošloga utorka, posljednjeg trgovinskoga dana prije božićnih blagdana.

"Na burzi je promet danas mršav, a trguje se mirno jer nema vijesti koje bi potaknule ulagače. Nema nikakve reakcije ulagača, ni pozitivne ni negativne, na rezultate jučerašnjeg prvog kruga predsjedničkih izbora", kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos.

Kao što se i očekivalo, u drugi krug predsjedničkih izbora plasirali su se aktualni predsjednik Republike Ivo Josipović (SDP) i Kolinda Grabar Kitarović (HDZ).

Na burzi je do podneva najveći promet, 1,03 milijuna kuna, ostvaren dionicom Đuro Đaković Holdinga, a nakon prošlotjednog skoka za više od 15 posto, cijena joj je danas pala 3,9 posto, na 32 kune.

S prometom od oko 370 tisuća kuna po likvidnosti slijedi dionica HT-a, pri čemu joj je cijena skliznula 0,17 posto, na 153 kune.

Povlaštenom dionicom Adris grupe do podneva je ostvaren promet od oko 170 tisuća kuna, a pojeftinila je za 0,9 posto, na 322 kune.

Po skoku cijene za više od 20 posto, na 329 kuna, ističe se dionica Hotela Maestral. Prošloga je tjedna objavljeno da je za kupnju 68,25 posto dionica koje država prodaje u toj dubrovačkoj tvrtki pristiglo sedam pisama namjere, a početna cijena za kupnju tog većinskog udjela iznosi 168,3 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close