Šalica kave Kopi Luwak od 500 kuna

Odnedavno i Zagrepčani imaju priliku konzumirati najskuplju kavu na svijetu - Kopi Luwak.

Za 250 do 500 kuna šalicu tog napitka zagriženi kavoljupci mogu ispijati u Eliscaffeu. Ta kava je zanimljiva zato što se pravi od zrnaca kave koja su prethodno prošla kroz probavni trakt rijetke divlje mačke nastanjene u džunglama indonezijskog arhipelaga, a znalci tvrde da im to daje superioran okus, pa je zbog toga izuzetno skupa. Godišnje se proizvede samo oko 450 kilograma Kopi Luwaka, što je i razlog astronomskoj cijeni. Najviše se prodaje u Japanu i SAD-u, iako je u posljednje vrijeme postala dostupna i u nekim europskim zemljama.

Komentari (3)
 • espresso
  espresso 1:23 8.11.2008.

  kava 500 kn
  nakon dolaska na hrvatsko tržište i ulaska u sastav CROBEX-a, Kopi Luwak gubi sve potpore i 1. target je 47 i pol kuna, 2. 18 kn.
  za cappuccino od pjene ne vidim kraj korektivnih valova..

 • pofuk
  pofuk 14:16 7.11.2008.

  matko


  Kada su u jednom intervju Roberta de Nira pita za 10 najvećih užitaka u životu, on je rekao: "Vožnja lamburginijem…",i nikako ne propustio:"…šalica kave Kopi Luwak."

  AH I TAJ DE NIRO
  STA ON IMA PRICATI O UZICI ZIVOTA I TROSENJU PARA KADA NIJE NI PRIMIRISAP CROBEX
  pofuk
 • matko
  matko 14:13 7.11.2008.

  Kada su u jednom intervju Roberta de Nira pita za 10 najvećih užitaka u životu, on je rekao: “Vožnja lamburginijem…”,i nikako ne propustio:“…šalica kave Kopi Luwak.”

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!