Ryan Giggs sa suigračima otvara hotel

Autor: Agencija VLM , 14. listopad 2014. u 10:37
Giggs u igračkim danima, Foto: Wikipedia

Proslavljeno lijevo krilo Manchestera planira u hotelu Football imati i studio za jogu u kojem će držati satove.

Ryanu Giggsu, proslavljenom lijevom krilu Manchester Uniteda, danas pomoćniku trenera Louisa van Gaala, očito nikad dosta izazova – s bivšim suigračima namjerava otvoriti hotel posvećen – čemu drugom nego nogometu. Kako piše britanski The Telegraph, Giggsu je u ovom projektu teškom 20 milijuna funti glavni partner bivši suigrač Garry Neville, no na ovu poslovnu ideju nisu ostali hladni ni ostali igrači slavne Manchesterove generacije iz 1992. godine. Zasad nepoznati iznos uložit će Nicky Butt, Phillipe Neville i Paul Scholes.

Otvaranje 8. prosinca

Hotel Football, kako bi se trebao zvati ovaj objekt, nalazit će se u neposrednoj blizini Manchesterova stadiona Old Trafford, a svoja vrata prvim posjetiteljima otvorit će 8. prosinca. Na iskorak u hotelijerstvo Giggsa su očito ponukala vrlo pozitivna iskustva s ugostiteljstvom.

Naime, jedna od najosebujnijih pojava engleskog nogometa u posljednjih 20 godina već je godinu dana vlasnik kafića u Manchesteru koji je nazvao Cafe Football. Uređen, naravno, u stilu nogometne tematike, kafić je brzo postao pravi magnet za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, neovisno o tome simpatiziraju li isključivo crvene vragove.

Promet od 1,8 milijuna funti, koliko je kafić uprihodio u nepunih godinu dana, uvjerio je Giggsa da ugostiteljstvo s “mirisom i okusom” nogometa itekako ima smisla. Osim toga, kafić je bio tek odskočna daska jer Giggs – kako sam kaže – već dugo sebe vidi kao hotelijera. – Gary i ja već se dugo pripremamo za ovo. Znali smo da nećemo moći igrati dovijeka – istaknuo je Giggs koji je u nogometnu mirovinu otišao s navršenih čak 40 godina.

Glavna točka za navijače

Na tom projektu radi već četiri godine, a zamislio je da hotel postane glavna točka navijača Manchester Uniteda za vrijeme utakmica, ali i tijekom tjedna. Za operativno vođenje projekta ipak se konzultirao sa strukom. Zaposlio je Stuarta Proctera, bivšeg direktora londonskog hotela Stafford koji je zadužen za gradnju i razvoj projekta.Proctera je upoznao prije sedam godina kada je odsjeo u tom hotelu, a kaže da su s vremenom postali prijatelji “iako je on navijač Blackburna”. No hotel koji će zapošljavati 200 ljudi neće biti samo “uporište” Manchesterovih navijača. Procter ističe da će biti dobrodošli svi ljubitelji nogometa, a nešto za sebe moći će pronaći i klijentela koju nogomet uopće ne zanima.

– Želimo da hotel govori o nogometu i obitelji, a ne o tome za koji klub navijate – izjavio je Giggs.

U tom kontekstu zanimljivo je da će jedan od sadržaja hotela bit će i studio za jogu gdje će satove držati upravo Ryan Giggs. Ove je godine objavio svoj prvi DVD o jogi, a želi popularizirati istočnjačku vještinu i u svom hotelu.

Osim toga, Giggs i Neville žele s hotelom evocirati uspomene na zlatnu eru engleskog nogometa tijekom 90-ih kada skok cijena ulaznica nije otjerao sa stadiona dobar dio navijača.

Komentirajte prvi

New Report

Close