Rasprodana prva tura na olupini Titanica: Kartu platili 722.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2017. u 10:13
Foto: BigPictures/PIXSELL

To je gotovo dvostruko veći iznos nego što su do 2012. koštale ronilačke ekspedicije na olupinu koje je organizirala tvrtka Deep Ocean Expeditions.

Više od stoljeća nakon Titanicova kobnog sudara sa santom leda u Atlantskom oceanu izleti na ovaj brod opet će biti zabava za bogate. Londonska tvrtka Blue Marble Private u svibnju 2018. planira poslati prve putnike na ronilačke ture na potopljeni brod, javlja CNN. 

Ture tvrtke Blue Marble Private trajat će osam dana, a polazna točka bit će kanadski Newfoundland. Putnici će do olupine koja se nalazi na dubini od 3800 metara ići u minijaturnim podmornicama od titanija i ugljičnih vlakana konstruiranim posebno za tu namjenu. U plovila stanu samo tri osobe.

Cijena ture je 722 tisuće kuna i prva je već rasprodana. To je gotovo dvostruko veći iznos nego što su do 2012. koštale ronilačke ekspedicije na olupinu koje je organizirala tvrtka Deep Ocean Expeditions, ali iz Blue Marble Private poručuju da je njihova cijena zapravo današnji ekvivalentiznosu od 4,350 dolara, koliko je koštala karta prvog razreda za putovanje Titanicom 1912. godine. U prvoj turi je devet putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close