Otvoren Outlet centar Sv. Helena

Autor: Darko Bičak , 18. prosinac 2008. u 22:00

Uoči predbožićne šoping špice, svoja je vrata otvorio i drugi hrvatski outlet centar u kojem se smjestilo tridesetak dućana s poznatim svjetskim brendovima koji nude popuste od 30 do 80 posto

Outlet centar Sveta Helena, investitora Prigan Holdingsa, otvorio je novinarima u srijedu svoja vrata, a danas, u petak, u outlet bi trebali pristići i prvi kupci. Dolazak outlet centara u Hrvatsku mjesecima je zabavljao domaću javnost, prvenstveno zbog stalnog odgađanja rokova te otvaranja pa inspekcijskog zatvaranja outleta Roses. U svetohelenskom outletu smatraju da je 19. prosinca optimalan datum otvaranja: “Naš outlet nije prvi u Hrvatskoj, niti nam je to bio cilj, no mogu obećati da ćemo biti najbolji”, kazao je na svečanom otvorenju Mordechai Buda Erel, direktor Prigana u Hrvatskoj. Plan je bio da se outlet otvori krajem kolovoza, no zbog kašnjenja radova i slabijeg interesa zakupaca rok je nekoliko puta pomican.

Minimalni popusti
U Priganu objašnjavaju da nisu željeli ništa forsirati i ići s otvorenjem samo iz razloga da mogu reći da su prvi outlet u Hrvatskoj. Buda Erel kaže da je sadašnja popunjenost kapaciteta outlet centra 60 posto, no da će se već tijekom siječnja otvoriti 10 novih trgovina. Nakon toga će svakog mjeseca biti nova otvaranja. Outlet će se prostirati na 25.000 četvornih metara u dvije faze gradnje s ukupnom vrijednošću investicije od 45 milijuna eura. Prva faza sa 60-ak lokala na 12.500 kvadrata završena je ovih dana, a s drugom fazom, iste veličine, započet će se kad budu popunjeni kapaciteti u prvoj, a očekuje se da bi to moglo biti krajem 2009. godine. Kupce će u petak dočekati 30-ak trgovina uz prateće sadržaje poput profesionalnog vrtića. Robne marke će biti zastupljene u zasebnim trgovinama gdje je minimalan popust 30 posto uz obvezan prikaz stare cijene. Popusti će ići i do 80 posto, a roba ne smije biti s greškom. Iako se radi o svjetskim brendovima poput Tom Tailora, S. Olivera, Benettona, Zegne i mnogih drugih, svoje mjestu u outletu će naći i domaći brendovi. U početku će samostalno biti zastupljeni Varteks i Croata s vlastitim prodavaonicama, dok će neki domaći kreatori biti u ponudi nekih skupnih dućana. O prednostima ovog outleta u odnosu na konkurenciju govorio je predsjednik Uprave Prigan Holdingsa David Halperin, koji je naglasio da je ovo zajednički projekt Prigana i Erste banke. “Naš outlet je smješten uz autocestu A4 i udaljen je od Zagreba svega 15 km. U krugu od 90 km gravitacija stanovništva prelazi 2,5 milijuna stanovnika, a računa se i na sve veći turistički promet autocestom.

Urbano selo
Uz to, centar se nalazi prije zone naplate na autocesti ako se dolazi iz smjera Zagreba”, kazao je Halperin. Direktorica centra Tanja Dajak rekla je da im je cilj ne biti obični trgovački centar već mjesto cjelodnevne kupnje i zabave za čitavu obitelj. “Outlet centar Sveta Helena će izgledati poput manjeg stambenog naselja ili takozvanog urbanog sela gdje će posjetitelji moći prošetati natkrivenim ulicama, uređenim šetnicama, restoranima i pratećim objektima. Kupcima i posjetiteljima na raspolaganju će biti dječje igralište, trgovi, pješačka zona i odmarališta”, kazala je Dajak.

najava

Najavljen i drugi outlet u Hrvatskoj
Predsjednik Prigan Holdingsa David Halperin na otvaranju outleta u Sv. Helenu izjavio je da se Prigan neće zaustaviti na ovom projektu te da ima velikih ambicija u regiji. Najavio je otvaranje još jednog outleta u Hrvatskoj te širenje i na Srbiju. Iako zamoljeni da kažu detalje, čelnici Prigana nisu željeli govoriti o lokaciji budućih projkata, niti o terminima i financijama.

Komentari (2)
Pogledajte sve

kada sam čula za taj centar mislila sam da da će to sad biti nešto wau… ali to je daleko od toga. u dučanima sve neke krpice, ne znaš šta bi izabrala.. a popust od 30 do 80 % —- halo pa nisam glupa!! kakav popust??? NEMA POPUSTA. kupila sam samo 2 majce od 5 sati potrošenog vremena. vidi se da nema plina u nekim sam se dučanima gotovo smrzla! haha..katastrofa……

priča se da če se sv. helena otvorit još od kolovoza, a sada kada se je napokon otvorila ima par jadnih dučana…od toga sve cipele za bakice…jadnoooooooooooo……i pizzerija u kojoj se pizza čeka 1 sat….toliko o outletu….

New Report

Close