Zeleno gospodarstvo
PODRŠKA

INA nosi šarene čarape

Uoči sutrašnjeg Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom INA nastavlja podupirati rad Udruge za sindrom Down. Glavni je cilj suradnje uključivanje osoba s tim sindromom u sve segmente života zajednice.

Promo
20. ožujak 2024. u 15:13
Foto: INA

Sa šarenim čarapama na nogama i osmijesima na licima Inini volonteri došli su na Dan otvorenih vrata Udruge za sindrom Down te donijeli mnogo radosti i podrške. Uz moralnu tu je bila i ona novčana, čime INA nastavlja dugogodišnji projekt doniranja udruge. Ovoga puta sredstva su namijenjena za projekt „Podrška ranoj intervenciji za djecu sa sindromom Down”.

Namjera je olakšati integraciju djece u redovne vrtiće, osnovne i srednje škole te poslije u procese zapošljavanja s pomoću terapeutskih, logopedskih i edukacijsko-rehabilitacijskih terapija. Nažalost, sustavi zdravstvene i socijalne skrbi i dalje nemaju dovoljne kapacitete i brojna djeca nisu uključena u te vrste terapija. Uz Ininu pomoć oko 40 malih štićenika udruge s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije sada će imati bolje šanse za integraciju u društvo. INA je time pokazala da nosi šarene čarape. Sutra ih obucite i vi te podržite borbu za uključivanje u društvo osoba sa sindromom Down.

New Report

Close