Veliki opoziv vozila: U servise mora čak 460.000 automobila poznate marke

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2021. u 11:55
Foto: Unsplash

Proizvođač automobila povlači dva modela automobila u servise.

Proizvođač automobila Volvo povlači 460.000 automobila diljem svijeta zbog kvara zračnih jastuka. Mehanizam napuhavanja zračnih jastuka može se pokvariti ako je izložen vlazi i visokim temperaturama. To bi moglo uzrokovati pukotine, izvijestio je švedski proizvođač automobila američku vladinu agenciju National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), a zbog tih pukotina zračni jastuk neće raditi.

Proizvođač automobila stoga povlači dva modela automobila u servise. Riječ je o sedanima S60 i S80 koje je tvrtka proizvodila u razdoblju od svibnja 2000. do ožujka 2009. godine. Više od polovice opoziva odnosi se na automobile prodane u Sjedinjenim Državama.

U objašnjenju za NHTSA, Volvo javlja da postoji barem jedan poznati slučaj u kojem je kvar doveo do smrtonosne prometne nesreće. Kvar u Volvu usporediv je s problemima koje su zračni jastuci japanske tvrtke Takata imali ranije. Ta je tvrtka morala zamijeniti 100 milijuna zračnih jastuka u cijelom svijetu. Mnogi od tih zračnih jastuka još nisu zamijenjeni…

Komentirajte prvi

New Report

Close