Poslovna 2021.
Mario Carini, predsjednik Uprave Generali osiguranja

Osnaženi postignutim, zadržavamo inspiraciju zajednički nadvladati neizvjesnost

U 2020. ulažemo ambiciju za profitabilni rast, čemu će doprinijeti revizija naših procesa podržana digitalnom transformacijom.

Poslovni.hr
29. studeni 2020. u 22:01
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Specifična je ova godina, ponajprije zbog utjecaja pandemije na naše živote. Iako se nadamo kako će njezin utjecaj 2021. slabjeti, svjesni smo da će dugoročni učinci potrajati.

Ovo su iskustava koja donosimo u 2021. godinu, koja će nas nadahnuti za predstojeće izazove.

Prije svega, istaknuo bih angažiranost naših ljudi. Naš je tim na proglašenje pandemije reagirao odlučno i brzo, osiguravajući nastavak poslovanja prilagodbom situaciji doslovno preko noći. Postavivši za prioritet zaštitu zdravlja kolega, klijenata i partnera, osigurali smo rad na daljinu za 95% djelatnika. Unatoč međusobnoj fizičkoj udaljenosti, brižnim zanimanjem za situaciju klijenata postali smo bliskiji, dokazujući kako smo uz njih u ovim nesigurnim vremenima.

To je bilo presudno, pogotovo neposredno nakon šokantnog zagrebačkog potresa, koji je ostavio traga na ljudima i produbio osjećaj nesigurnosti.

Zadržali smo fokus na poslovnim ciljevima i proveli integracije portfelja Izvora i AS-a, što je bio nimalo lak zadatak u datim okolnostima. Osnaženi postignutim zadržavamo inspiraciju zajednički nadvladati ovu neizvjesnu situaciju. U 2020. ulažemo ambiciju za profitabilni rast, čemu će doprinijeti revizija naših procesa podržana digitalnom transformacijom u službi naših prodajnih agenata, kako bismo klijentima pružili besprijekornu uslugu.

Generali je blizak zajednici. Aktivno doprinoseći borbi protiv pandemije donirali smo sredstva podržavajući napore Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao vodeće javne zdravstvene ustanove u zemlji. Uvjereni kako je važno nastaviti s humanitarnom inicijativom The Human Safety Net s našim partnerom “Rastimo zajedno”, uspostavom online radionica nastavljamo podržavati korisnike programa i promicati jednake životne šanse za djecu koja odrastaju u osjetljivim uvjetima.

Surađujući s Platformom psihološke pomoći pridružili smo se podizanju svijesti o važnosti traženja psihološke pomoći. A ta je potreba još važnija u današnje vrijeme kada su razumijevanje i podrška potrebni više no ikad.

New Report

Close