Svijet novca
Svijet novca

Novi Eurizon fond dobio odobrenje za osnivanje

Fond je namijenjen ulagateljima s osnovnim predznanjem o tržištu kapitala, investicijskim fondovima i obveznicama te njihovim karakteristikama.

Poslovni dnevnik
25. kolovoz 2022. u 22:00
Prestanak rada Fonda je u 2027./Shutterstock

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je društvu za upravljanje investicijskim fondovima Eurizon Asset Management Croatia osnivanje i upravljanje otvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom Eurizon HR Target 2027 II fond.

Kako stoji u obrazloženju, iz prospekta proizlazi kako je riječ o otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom (UCITS fond) koji se osniva na određeno vrijeme (prestanak rada Fonda je u 2027. godini).

Fond je namijenjen ulagateljima s osnovnim predznanjem o tržištu kapitala, investicijskim fondovima i obveznicama te njihovim karakteristikama, s umjerenom sposobnosti podnošenja rizika koji mogu prihvatiti da vrijednost njihova ulaganja može tijekom razdoblja ulaganja pasti ispod vrijednosti uloženog te su spremni svoj novac uložiti na rok od pet godina.

Kao investicijski cilj navodi se izlaganje obvezničkom tržištu na razdoblje od pet godina, uz ostvarivanje ciljanog prinosa u rasponu od 6,15 do 6,59 posto o dospijeću Fonda.

New Report

Close