Transport i logistika
suradnja

JANAF i MOL Grupa sklopili ugovore za transport i skladištenje nafte

Od strane MOL Grupe ugovore s JANAF-om d.d. potpisali su MOL Hungarian Oil and Gas Plc., MOLTRADE Mineralimpex Trading Co i SLOVNAFT a.s.

Poslovni.hr
11. travanj 2024. u 14:02
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

JANAF d.d. sklopio je s MOL Grupom Ugovor o transportu 2.200.000 tona nafte sustavom JANAF-a po načelu „puno za prazno“ za razdoblje do 31.12.2024. godine te Ugovor o skladištenju 79.385 m³ nafte na Terminal Omišalj i 70.000 m³ nafte na Terminalu Sisak po načelu „puno za prazno“ za razdoblje do 31.12.2024. godine. Od strane MOL Grupe ugovore s JANAF-om d.d. potpisali su MOL Hungarian Oil and Gas Plc., MOLTRADE Mineralimpex Trading Co i SLOVNAFT a.s.

„Pozdravljam nastavak partnerstva s MOL-om, kao jednim od ključnih partnera Društva. Nastavak ovog partnerstva još jednom potvrđuje kako je JANAF opravdano preuzeo ulogu strateškog čimbenika energetske sigurnosti šire regije. Povjerenje partnera i nastavak uspješnih suradnji te kontinuirano bilježenje dobrih poslovnih rezultata osobito nas raduju u godini u kojoj zajedno s našim partnerima, vlasnicima i svim zaposlenicima obilježavamo dvije velike obljetnice, 50 godina od utemeljenja Društva i 45 godina rada naftovodnog sustava“, rekao je predsjednik Uprave mr.sc. Stjepan Adanić.

„Jadranski naftovod kao i do sada jamči da svojim transportnim kapacitetima u potpunosti zadovolji potrebe središnje Europe za sirovom naftom. Poruka je to koju kontinuirano ističemo našem dugogodišnjem mađarskom partneru MOL Grupi. Siguran dobavni pravac i nadalje ostaje ključni faktor osiguranja stabilnosti poslovanja naših partnera i zadovoljenja energetskih potreba Europske unije i ovog dijela Europe. Zadovoljan sam što MOL Grupa nastavlja partnerski odnos s Jadranskim naftovodom te ćemo, kao i dosad, pružiti kvalitetnu uslugu koja u potpunosti jamči sigurnu i neometanu opskrbu rafinerija i tržišta u Mađarskoj i Slovačkoj“, istaknuo je član Uprave Vladislav Veselica.

New Report

Close