Smart Industry
Bosch Rexroth

Povezana hidraulika: Veze s dodanom vrijednošću

Za proizvođače strojeva kao i za korisnike, produktivnost je mjerilo svega. Povezana hidraulika tvrtke Bosch Rexroth d…
Promo
15. rujan 2021. u 22:00
Press photo

Trend je jasan: Sve je manje inženjera spremno projektirati hidraulične sustave na klasičan način, već radije odabiru funkcije pomoću gotovih modula, već spremnih za instalaciju i uključivanje u proizvodnju.

S CytroBoxom, novom generacijom pogonskih jedinica, pumpama s promjenjivom brzinom ili linearnim pogonima spremnim za ugradnju s decentraliziranim krugovima fluida, Rexroth već nudi širok asortiman koji se neprestano nadograđuje.

Hidraulika nikada nije bila jednostavnija: odabir, naručivanje, aktiviranje. Mrežni alati za odabir i konfiguraciju hidrauličkih komponenti i složenih sklopova sve se više integriraju u digitalizirani način rada inženjera. Prebacivanje prethodno hidromehanički izvedenih radnji na softver također im omogućuje rješavanje različitih zadataka kretnji sa istim hardverom.

Brzo puštanje u pogon sa softverskim alatima

Proces puštanja u pogon također oblikuju softverski alati. Ventili s digitalnom inteligencijom automatski se identificiraju putem Multi-Ethernet sučelja ili IO-Linka. Softverski alati i čarobnjaci za početnu parametrizaciju logično vode čak i tehničare s malo iskustva kroz puštanje u pogon i predlažu odgovarajuće upravljačke parametre.

Na taj način se izbjegavaju pogrešni unosi i znatno ubrzava puštanje u pogon. U sljedećem koraku, dostupno je otvoreno Bluetooth sučelje putem upravljačkih ventila. Aplikacije omogućuju operaterima da izravno pristupe komponentama putem pametnog telefona, promijene parametre i prilagode hidrauliku svojim zahtjevima.

Maksimalna produktivnost pomoću vrhunske izvedbe

Ovo prilagođavanje zadanim funkcijama i stalno poboljšanje izvedbe hidrauličkih komponenti osnova su za bolju produktivnost. Korištenje novih metoda proizvodnje kao što je 3D ispis stvara dodatni potencijal. Isto tako, hidraulika je postigla ogroman napredak u pogledu energetske učinkovitosti. Uz uštedu goriva do 80 posto, aktivno doprinosi postizanju ciljane količine CO2 u proizvodnim tvrtkama.

U svakodnevnom radu, povezani hidraulični proizvodi i sustavi kontinuirano bilježe operativne podatke. Oni se mogu prikazati na uređaju (npr. za proporcionalne ventile) s očekivanim vijekom trajanja (zeleno-žuto-crvena logika). Operativni se podaci također mogu decentralizirano obraditi, a rezultati slati u sustave više razine. Iz ovih rezultata algoritmi za analizu izvode značajan potencijal optimizacije za poboljšanja procesa i veću produktivnost.

Minimalno vrijeme zastoja: Spriječite kvar stroja pomoću prediktivne analitike

Ovi su podaci također ključ za minimalan zastoj, jer algoritmi temeljeni na desetljećima iskustva primjene otkrivaju trošenje opreme prije nego što dođe do kvara. Na primjer, softversko rješenje CytroConnect obrađuje radne podatke hidrauličkih jedinica na decentraliziran način.

Osoblje za održavanje može provjeriti te podatke putem pametnog telefona bez obzira na lokaciju – unutar ili izvan tvornice. Na taj način mogu riješiti mnoge pogreške putem mrežnog pristupa ili pokrenuti automatsku narudžbu rezervnih dijelova.

Digitalna budućnost hidraulike je započela

Digitalizacija povezane hidraulike nastavlja dobivati ​​na brzini. U narednim mjesecima, nove digitalizirane hidraulične komponente, moduli i sustavi ući će u serijsku proizvodnju i proširiti raspon mogućih primjena. Tehnologija povezane hidraulike zajamčeno neće biti zamijenjena u budućnosti što je dodana vrijednost za proizvođače strojeva i krajnje korisnike.

New Report

Close