Znate li kako pametni telefoni pomažu u zaštiti oceana?

Autor: Promo , 23. rujan 2022. u 16:05
Foto: Samsung

U sklopu ovog projekta, tvrtka surađuje s vrhunskim, globalnim organizacijama za zaštitu okoliša, ali i brojnim stručnjacima kako bi zajedničkim snagama stvorili bolju budućnost za ocean koji trpi veliko zagađenje.

Održivo poslovanje, zaštita prirode, smanjenje ugljičnog otiska i stvaranje zdravog okruženja za cijelu populaciju, glavna su vizija brojnih kompanija – od onih najmanjih pa sve do velikih „gospodarskih divova“. Općeniti razvoj tehnologije, digitalizacija, ali i brojni strukturni procesi u proizvodnji su uz velike prednosti donijeli i ispuštanje sve veće količine ugljikovog dioksida što rezultira zagađenje okoliša. Primjerice, jeste li znali koliko se tona ribarskih mreža na godišnjoj razini odbaci u ocean? Šokantnih 640.000 tona štetnog materijala koji zagađuje podvodni svijet i živa bića. Tvrtka Samsung je zato uložila velike napore u razvoj revolucionarnih materijala izrađenih od reciklirane plastike koji se koriste u pojedinim komponentama moćne Galaxy S22 serije ekološki najosvještenije serije pametnih telefona do sada. Korištenjem takvih recikliranih materijala, dodatno će pomoći u stvaranju održive, zelene budućnosti, ali i u osvještavanju javnosti koliko je važno brinuti o okolišu i planeti zemlji.

Ribarske mreže poznatije kao “mreže duhova”

Odbačene ribarske mreže uzrokuju značajnu štetu morskom svijetu, kao i samom prirodnom ekosustavu. Da je riječ o velikom problemu, govori nam samo situacija da mreže mogu naštetiti koraljnim grebenima ili bi se u njih mogla zaplesti brojna živa bića iz oceana. Zbog tih ribarskih mreža nastaju i oku nevidljivi plastični fragmenti koji su čak dio naše hrane i vode.

Foto: Samsung

Nastavno na to i ranije spomenutu šokantnu činjenicu koja govori kako 640.000 tona ribarskih mreža godišnje završi u oceanima te s ciljem stvaranja kvalitetnije sutrašnjice, Samsung je pokrenuo i inicijativu Galaxy for The Planet. U sklopu ovog projekta, tvrtka surađuje s vrhunskim, globalnim organizacijama za zaštitu okoliša, ali i brojnim stručnjacima kako bi zajedničkim snagama stvorili bolju budućnost za ocean koji trpi veliko zagađenje.

Tvrtka Samsung pomaže prenamijeniti odbačene ribarske mreže i pretvara ih reciklirani materijal koji se zatim koristi u određenim elementima Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra pametnih telefona. Taj reciklirani materijal koristi se u modulu zvučnika, unutarnjim dijelovima tipki za uključivanje/isključivanje i podešavanje glasnoće uređaja te kod unutarnjeg poklopca S Pen olovke. Osim toga, za pakiranje Galaxy S22 serije uređaja koristi se 100% reciklirani papir uz zaštitnu foliju koja je također proizvedena od reciklirane plastike, a svaki uređaj posjeduje i posebni UL (Underwriters Laboratories) certifikat koji potvrđuje kako Galaxy uređaji smanjuju emisiju ugljičnog dioksida i to za otprilike 25% kada se uspoređuje s običnom plastikom.

Ekološki osviješteni, a toliko moćni

Galaxy S22 serija osim što predstavlja najzelenije flagship pametne uređaje, pruža najsnažnije performanse ikada, uključujući dosad najbrži 4 nm procesor, ali i dugotrajnu bateriju koja se pomoću pametne tehnologije prilagođava načinu rada telefona i traje duže od 24 sata. Opremljeni su s Dynamic AMOLED 2X zaslonom i brzinom osvježavanja od 120Hz za glatko iskustvo korištenja pogotovo ako puno toga odrađujte u hodu. Galaxy S22 Ultra posebno se ističe zbog S Pen olovke i neograničene opcije poput zapisivanja bilješki koje će zbog smanjenje latencije stvoriti još prirodniji osjećaj pisanja – baš kao na papiru. Ovi uređaji dolaze i s unaprjeđenom kamerom i inovativnom Nightography značajkom za najbolje fotografije i videozapise – pa čak i po najvećem mraku. Cjelokupna Galaxy S22 serija ima snažnu Samsung Knox Vault platformu koja pruža visoku razinu zaštite za sve osjetljive podatke poput korisničkih lozinki, biometrike ili Blockchain ključeva, što je posebno važno kada je u pitanju poslovni uređaj.

Foto: Samsung

U današnjem svijetu bitno je raditi male korake naprijed prema održivoj budućnosti, a odabirom uređaja iz Galaxy S22 serije ćete zasigurno koračati u pravome smjeru. Korištenjem ovih uređaja sačuvati ćete prirodne resurse naše planete Zemlje, a istovremeno ćete imat nevjerojatno moćan uređaj s odličnim performansama, još boljim značajka kamere i to sve u profinjenom, održivom dizajnu. Dodatno, ostvarujete i pravo na šest mjeseci besplatnog 100 GB prostora za pohranu u oblaku na servisu OneDrive što je vrlo korisno za multitaskere, ali i brojne poslovne korisnike, a za detaljnije informacije posjetite link.

New Report

Close