WiFi4EU: Više od 230 gradova i općina koristi Cambium Networks rješenja

Autor: Promo , 17. kolovoz 2020. u 09:29

Cambium Networks najatraktivniji je ponuđač cjelovitih rješenja za pametne gradove, a s ovlaštenim partnerskim tvrtkama nudi kompletnu uslugu po sistemu „ključ u ruke“.

Tvrtka Cambium Networks, vodeći svjetski proizvođač profesionalnih bežičnih mrežnih rješenja ključni je dobavljač rješenja u WiFi4EU inicijativi. Preko 230 gradova i općina u Hrvatskoj koristi Cambium rješenja koja uključuju Wi-Fi pristupne točke, radijske sustave za povezivanje hotspot lokacija i osiguravanje 100+ Mbps kapaciteta za svaku pristupnu točku, mrežne preklopnike i platformu za nadzor i upravljanje mrežom iz Clouda. U okviru inicijative WiFi4EU do sada su održana četiri kruga dodjele bespovratnih sredstava u kojima su hrvatski gradovi i općine osvojili ukupno 460 vaučera za izgradnju Wi-Fi mreže na javnim mjestima poput trgova, parkova, javnih ustanova, muzeja i knjižnica u svrhu nediskriminirajuće bežične povezivosti.

Izgrađene javne Wi-Fi mreže prije puštanja u promet prošle su kontrolu EU komisije nakon čega je partnerskim tvrtkama vaučerom od 15.000 EUR plaćena usluga po dostavljenim ponudama. Cambium Networks najatraktivniji je ponuđač cjelovitih rješenja za pametne gradove, a s ovlaštenim partnerskim tvrtkama nudi kompletnu uslugu po sistemu „ključ u ruke“. Partneri osiguravaju tehnički izvid lokacija, dizajn mreže, projektiranje, dobavu aktivne opreme, instalaciju, konfiguraciju i testiranje kao potvrdu da je posao odrađen kvalitetno.

„Naša prednost je u tehnološkom liderstvu i motiviranim profesionalnim partnerima. Mnoge tvrtke sistem integratori odabrale su Cambium rješenja u sklopu WiFi4EU inicijative jer dobivaju cjelovita i visoko kvalitetna rješenja s kulturom inovacija za napredna i izazovna okruženja u kojima je potrebno izgraditi infrastrukturu koja će zadovoljiti propisane tehničke zahtjeve uz nizak trošak investicije i održavanja. Centralizirano upravljanje na daljinu bez troškova godišnjih licenci kao i besplatno ažuriranje softvera za sve mrežne uređaje jedan je od važnih čimbenika u odabiru naših rješenja. Svi naši partneri uživaju visoku razinu podrške kako nas kao proizvođača tako i našeg distributera u Adria regiji, tvrtke Ingram Micro Hrvatska“, ističe Kristijan Fabina, Direktor prodaje tvrtke Cambium Networks za Adria regiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju i Katar.
Do danas su Cambium partneri isporučili rješenja za nešto više od 230 gradova i općina u Hrvatskoj što je 50% ukupno osiguranih vaučera za jedinice lokalne samouprave. Partneri su primarno tvrtke sistem integratori, a među njima se nalaze i vodeći telekom operatori kao i drugi pružatelji internet usluga koji su regionalno fukusirani.
„Naš plan je do kraja godine osigurati implementaciju rješenja za 300 gradova i općina, a slijedeće godine taj broj dodatno povećati. Vrlo važno je spomenuti dodatne vrijednosti koje su osigurane izgradnjom infrastrukture. Osim Wi-Fi pristupa na javnim prostorima, većina gradova i općina sada ima vlastitu mrežnu infrastrukturu koja visokim kapacitetima povezuje sjedište s vrtićima, školama, komunalnim poduzećima, policijom, vartogasnim društvima, zdravstvenim i drugim ustanovama. To im otvara mogućnost da kroz vlastitu mrežnu infrastrukturu smanje troškove pristupa Internetu, najma vodova između lokacija, razmjenjuju važne informacije kao da su u LAN mreži, osiguraju video nadzor u svojim sredinama, javni IP razglas i druge usluge koje se mogu nadograditi na postojeću infrastrukturu“, napominje Kristijan Fabina.

„Općine i gradovi s cjelovitim Cambium komunikacijskim tehnologijama postavili su temelje digitalnog razvoja i profiliranja kao ‘pametni gradovi’ što će s vremenom povećati kvalitetu života građana i unaprijediti ponudu javnih usluga“, zaključuje Kristijan Fabina.

New Report

Close