Smart Industry
'DIGITALNA TRANSFORMACIJA I REINDUSTRIJALIZACIJA HRVATSKE'

VIDEO: Digitalnu transformaciju realnog sektora mora pratiti i hrvatski javni sektor

Zašto je važno da se gotovo istom dinamikom digitalno transformira privatni i javni sektor i postižemo li u tome napr…
Majda Mikulandra
21. srpanj 2021. u 12:42
Foto: PD

Hrvatsko gospodarstvo odavno je postalo svjesno potrebe digitalne transformacije. U današnje vrijeme, moderna se tehnologija razvija nevjerojatnom brzinom, pa su automatiziranje i digitaliziranje poslovnih i proizvodnih procesa obveze svih tvrtki koje žele biti konkurentne na europskim i svjetskim tržištima.

Naravno, dinamiku digitalne transformacije hrvatskoga realnog sektora treba pratiti digitalna transformacija javnog sektora, državne uprave i državnih poduzeća.

Zašto je važno da se gotovo istom dinamikom digitalno transformira privatni i javni sektor i postižemo li u tome napredak, postaju li podatkovni centri ključni faktori uspješnoga poslovanja, kako postići održivost digitalnh procesa, koliko smo svjesni potrebe uvođenja industrijske automatizacije, samo su neka od pitanja na koja u emisiji „Digitalna transformacija i reindustrijalizacija Hrvatske“, odgovaraju IT stručnjaci iz hrvatskog realnog sektora, Tomislav Šarić, voditelj prodaje za srednju i južnu Europu u tvrtki Vertiv, Igor Šugar, direktor marketinga tvrtke Rittal i Berislav Korpar, voditelj Odjela za razvoj softverskih rješenja za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu u tvrtki Schneider Electronic.

New Report

Close