5G – put u budućnost
video intervju

VIDEO: 5G mreža pružit će Hrvatskoj neograničene poslovne mogućnoti

U listopadu prošle godine, u našoj je zemlji, Hrvatski Telekom, kao predvodnik digitalizacije, prvi započeo s komercijalnim radom 5G mreže, s kojom je trenutačno pokriveno 17 hrvatskih gradova s oko 1,2 milijuna stanovnika.

PD VL native tim
22. veljača 2021. u 12:08

Svjetska udruga mobilnih operatera GSMA, u svojem istraživanju o gospodarskom utjecaju 5G mreže, tvrdi da će, do 2034. godine, korištenje 5G mreže s milimetarskim valovima generirati porast europskog BDP-a od 2,9 posto, odnosno 135 milijardi dolara. To će biti, pokazalo je istraživanje, najsnažniji rast u svijetu. U listopadu prošle godine, u našoj je zemlji, Hrvatski Telekom, kao predvodnik digitalizacije, prvi započeo s komercijalnim radom 5G mreže, s kojom je trenutačno pokriveno 17 hrvatskih gradova s oko 1,2 milijuna stanovnika.

Što pokretanje 5G mreže znači za hrvatsko gospodarstvo, kako će unaprijediti kvalitetu našeg svakodnevnog življenja i koliko ima istine u tome da je, zbog enormnog zračenja, 5G mreža opasna za naše zdravlje, samo su neka od pitanja na koja glavnom uredniku Poslovnog dnevnika Vladimiru Niševiću, u video intervjuu Poslovnog TV-a, odgovara Nataša Malić, direktorica Sektora za planiranje i inženjering pristupnih mreža HT-a.

Videointervju s Natašom Malić, HT

New Report

Close