Smart Industry
Nova suradnja

U Hrvatskoj se razvijaju rješenja za HR procese američke javne uprave

Serengeti sudjeluje u razvoju produktnih rješenja za američki javni sektor.

PD VL native tim
12. svibanj 2022. u 22:00
Serengeti su HR Prodigyju preporučili poslovni partneri, a suradnja je dogovorena u svega par dana/PD

Domaća konzultantska tvrtka za razvoj softvera Serengeti redovito se nalazi na listama najbolje ocijenjenih IT kompanija, pa ne čudi da ih američko tržište sve više prepoznaje. Iskorak na ovo golemo tržište još je lani urodio plodom, kada je zaključen ugovor s klijentom iz Kalifornije za kojega radi na razvoju e-commerce platforme za zdravstvene usluge, a sada sudjeluje u razvoju produktnih rješenja za upravljanje ljudskim resursima u američkom javnom sektoru.

Naime, početkom godine započela je njihova suradnja s tvrtkom Human Resource Prodigy, koja radi na razvoju produkata za upravljanje ljudskim resursima u javnom sektoru SAD-a.

Stručnjaci iz Serengetija tako trenutačno rade na raznim produktima HR Prodigyja koji pokrivaju cijeli HR proces: od objave oglasa za radno mjesto, selekcije, onboardinga, praćenje razvoja zaposlenika do administracije vezane uz zaposlenike poput praćenja radnog vremena, odsutnosti i benefita. Sama suradnja dogovorena je u svega par dana, a Serengeti su HR Prodigyju preporučili poslovni partneri.

“Iako nam je SAD strateški fokus i tržištima pristupamo proaktivno, nudeći naše usluge, ostvarivanje ovakve suradnje upravo zbog preporuke pravi je pokazatelj vrijednosti naših timova i kvalitete proizvoda”, ističe direktorica marketinga i razvoja poslovanja u Serengetiju Ana Milas. U SAD-u uglavnom rade u tvrtkama iz područja industrijske proizvodnje. Premda ne otkriva detalje, Milas kaže da trenutačno rade na zanimljivom projektu Machine learninga u jednoj velikoj logističkoj kompaniji.

Inovativno rješenje klijentima štedi vrijeme i novac

Otkriva pritom i da Serengeti želi još više ulagati u svoje zaposlenike kako bi ojačali ekspertizu u različitim područjima IT-a, kao što su Machine learning, RPA, low code i full code development. Usto žele i veći naglasak staviti na svoj proizvod FIYU, platformu koja skraćuje vrijeme razvoja poslovnih aplikacija, a koju već koriste Serengetijevi kupci iz logistike i retaila.

Zanimalo nas je stoga kakve je rezultate dosad polučio FIYU na konkretnim primjerima.

“Zahvaljujući sofisticiranim predefiniranim modulima inkorporiranima u kompleksnu arhitekturu FIYU-a, slovenska logistička kompanija Epilog je uštedjela čak dvije godine ili 80 posto vremena koje bi inače utrošio na razvoj vlastitog softverskog rješenja za upravljanje skladištem. Te su aplikacije bile napisane u legacy kodu i uvelike otežavale ovoj slovenskoj kompaniji pronalazak developera koji bi se tim zastarjelim softverima bavili.

Ana Milas, direktorica marketinga i razvoja poslovanja u konzultantskoj tvrtki za razvoj softvera Serengeti/PD

Naši stručnjaci su u jednoj platformi objedinili nekoliko aplikacija unutar kojih su se odvijali softverski procesi. Priča, dakle, ima sretan epilog te je ova renomirana tvrtka brzo dobila osvježenje cjelokupnog sustava. FIYU priča ne staje samo na robusnim enterprise sustavima, a to dokazuje suradnja sa startupom Flaster. Poslovni model ovog marketinškog startupa počiva na OOH-u (out- of-home advertisingu), a trebao je dinamično i brzo rješenje kao potvrdu funkcionalnosti i primjenjivosti svoje ideje.

Ubrzo je razvijena minimalna održiva verzija (MVP) njihove ideje koju su mogli predstaviti investitorima. Zadovoljni Flaster je s ekipom FIYU-a dogovorio izgradnju kompletne platforme i izradu mobilne aplikacije za fleet managere za lakše upravljanje flotama vozila s reklamama Flasterovih klijenata i mogućnost praćenja heatmapa, vožnji, vozača te uređivanja kampanja”, pojašnjava Milas.

80

posto vremena uštedjela je kompanija Epilog koristeći Serengetijevu FIYU platformu

Širenje na regiju i SAD

Serengeti je otvorio razvojni centar u Srbiji u Kragujevcu. Plan je najprije bio zaposliti otprilike petero developera u prvoj polo vici godine, no s obzirom na potrebe klijenata, njihov je kragujevački ured u prvih šest mjeseci došao na 20 zaposlenih.

“Jako smo zadovoljni našom ekipom tamo i planiramo i dalje rasti na tržištu Srbije. Uskoro planiramo otvaranje podružnice u Bosni i Hercegovini, s fizičkim uredom u Banja Luci”, najavljuje Milas.

Danas je Serengeti prisutan u Zagrebu gdje im je sjedište, a imaju urede i u Bjelovaru i Varaždinu.

“Sljedeća postaja nam je jug Hrvatske gdje planiramo otvaranje ureda u Splitu. Polako prelazimo u status multinacionalke, s obzirom na to da smo već prisutni u Hrvatskoj, Srbiji i Keniji, a uskoro i u BiH.

Snažno ulaganje planiramo u širenje na tržištu Amerike. Osim u nove klijente, smatramo da je izuzetno važno njegovati odnose s postojećima, a sudeći po ocjenama klijenata na nezavisnoj B2B platformi Clutch, upravo su nas naši klijenti svrstali među najbolje hrvatske developerske kompanije.

Dinamičnost i fleksibilnost tima, brzina te prepoznavanje specifičnih potreba klijenata, samo su neke od pohvala zabilježenih na ovoj stranici i to prije svega u kategorijama razvoja custom softvera, cloud consultinga te AI tvrtkama. Ova priznanja samo su još jedan dokaz visoke kvalitete Serengetija koji od svog osnutka 2007. godine organski raste u pogledu prihoda, broja zaposlenih i razine stručnosti, te je jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera, s prosječnom stopom rasta prihoda od oko 35 posto”, zaključuje Ana Milas.

* Sadržaj omogućio Serengeti

New Report

Close