Sve je spremno za veliku međunarodnu startup konferenciju Zagreb Connect!

Autor: Promo , 02. prosinac 2018. u 21:59
Mirka Jozić/L. Stanzl/PIXSELL

Početak zagrebačkog Adventa i ove je godine rezerviran za uživanje u inspirativnim predavanjima kao i povezivanju s potencijalnim poslovnim partnerima.

Zagreb Connect ove godine po peti put okuplja vrhunske govornike, investitore, osnivače startupova, gospodarstvenike, studente i njihove proaktivne profesore te sve ostale koje povezuje strast prema inovacijama, visokim tehnologijama i poduzetnički duh. Početak zagrebačkog Adventa stoga je i ove godine rezerviran za uživanje u inspirativnim predavanjima kao i povezivanje s potencijalnim poslovnim partnerima.

Organizatori Zagreb Connecta – Grad Zagreb i Zagrebački inovacijski centar (ZICER), ističu kako je interes za konferenciju velik, a broj raspoloživih karata sve manji. Da podsjetimo, Grad Zagreb ove je godine spojio svoje najznačajnije projekte za razvoj startup poduzetništva – predakceleracijski program Startup Factory i konferenciju Zagreb Connect!Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski program na području Zagreba i šire koji su prije tri godine pokrenuli Grad Zagreb i ZICER s ciljem osnaživanja ekosustava za razvoj startup poduzetništva.  Program pomaže startupovima u fazi razvoja inovativnih proizvoda te širenja poslovanja na postojeća i nova tržišta, pružajući intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku, infrastrukturnu, a najboljim timovima i financijsku podršku. 

Izvrsni mentori i edukacije
Kroz posljednjih 8 tjedana 17 timova vrijedno radi na razvoju svojih inovativnih rješenja. Oni su ti koji s najviše uzbuđenja iščekuju 5. prosinca jer tada će se predstaviti pred publikom i stručnim žirijem. 

 

Jozić

Iako se nekada mladima čini da je "trava zelenija negdje drugdje" mi ćemo kroz konferenciju pokazati primjere i otkriti tajne onih koji su uspješno pokrenuli posao iz Hrvatske.

Pet najboljih osvojit će po 160.000 kn bespovratnih sredstava, a najbolji pitch Zagreb Connecta dodatnih 60.000 kn. O ovom jedinstvenom predakceleracijskom programu Frane Šesnić, direktor ZICER-a je rekao:"Treći ciklus intenzivnog predakceleracijskog programa Startup Factory upravo privodimo kraju. Zadovoljan sam s napretkom koji su timovi ostvarili od 9. listopada – kada su ušli u program – do danas. Za njihov razvitak zaslužni su izvrsni mentori i ciljane edukacije, ali i želja za učenjem i implementacijom naučenog u razvoj njihovih proizvoda te, naravno, naporan rad.

 

17 timova

sudjeluje u predakceleracijskom programu Startup Factory

Kroz posljednjih osam tjedana sudionicima programa osigurali smo vrhunske, što domaće – što međunarodno priznate predavače i mentore. Pokrili smo područja od validacije ideja do razvoja proizvoda, usluga i poslovanja, dali im konkretna i primjenjiva znanja iz područja prava, financija, marketinga, dok se sada intenzivno radi na pripremi pitcha. Vjerujem u tržišni potencijal većine timova koji se razvijaju kroz program i siguran sam da će im znanja, iskustvo i networking koje su u ZICER-u ostvarili pomoći u stvaranju održivosti na tržištu. Veliko finale Startup Factoryja je pred vratima. Svim Startup Factory timovima želim sreću i staloženost pri prezentaciji razvijenih ideja!"

Uspjeh hrvatskih startupa
Osim velikog finala Startup Factoryja, Zagreb Connect obilježit će i izlaganja zanimljivih predavača svjetskog glasa.  O tome što nas sve očekuje na Connectu, Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša je rekla: "Kroz peto izdanje Zagreb Connecta fokus stavljamo na aktualnu temu financiranja startup projekata i to posebno na pre-seed investicije i ulaganja u ranim razvojnim fazama startupova.

 

Šesnić

Vjerujem u tržišni potencijal većine timova koji se razvijaju kroz program.

Inovacijski potencijal naših mladih Hrvata je ogroman. Iako se nekada mladima čini da je "trava zelenija negdje drugdje" mi ćemo kroz konferenciju pokazati primjere i otkriti tajne onih koji su pokrenuli posao iz Hrvatske, a sada svoje proizvode izvoze na šest kontinenata.  Na temu globalnih uspjeha hrvatskih startupa govorit će Roberto Kutić, operativni direktor Infobipa, koji je i sam prošao sve izazove lansiranja proizvoda na strana tržišta.  Njegova tvrtka danas zapošljava više od 1200 zaposlenika diljem svijeta, a njezino je poslovanje temeljeno na primjeni visokotehnoloških rješenja.

 

160 tisuća

kn dobit će pet timova, a najbolji pitch Zagreb Connecta još 60.000 kuna

Raspravljat ćemo i o tehnologijama budućnosti. Naša uspješna suradnja s Izraelom, moćnom visokotehnološkom silom od koje crpimo znanja i inspiraciju, i dalje se nastavlja. Iz Izraela tako u Zagreb 5. prosinca dolazi Motti Peer, komunikacijski stručnjak za blockchain, crypto i tehnološke startupove, koji je ujedno naš keynote govornik.  Osim ovih, pripremili smo još brojna iznenađenja! S veseljem očekujem Zagreb Connect i uvjerena sam da će pripremljene teme potaknuti mlade, i one koji se tako osjećaju, za razvoj visokotehnoloških ideja i ulazak u poduzetništvo koje vidim kao budućnost našeg gospodarskog rasta!"

New Report

Close