Smart Industry
PBZ Card SoftPOS

Odlično ga prihvatili i poduzetnici i kupci jer olakšava i ubrzava proces naplate

Inovativno rješenje koje je digitalno plaćanje približilo velikom broju malih i mikro trgovaca.

PD VL native tim
18. lipanj 2023. u 22:01
Dovoljno je da kupac svoju platnu karticu, mobilni telefon ili sat prisloni na mobilni uređaj i tako pristupi procesu jednostavnog, sigurnog i brzog plaćanja, Foto: PD

Zbog svoje brzine, jednostavnosti i praktičnosti, beskontaktna plaćanja već su dugo jedan od imperativa u razvoju Paytech rješenja, no globalna pandemija dodatno je ubrzala proces razvoja te ih oblikovala u jedan od većih prioriteta u poslovanju. Osim koronavirusa, u Hrvatskoj je interes za takav sistem naplate potaknuo i Euro, koji je zbog silnih kovanica sve više korisnika zainteresirao za kartično plaćanje. Dok je to s jedne strane stvorilo problem za male i srednje poduzetnike i trgovce koji su do sada poslovali isključivo gotovinom, s druge strane ukazalo se idealno rješenje u obliku nove aplikacije PBZ Card SoftPOS koja nudi niz olakšavajućih pogodnosti za jednostavnije poslovanje. Ovo inovativno rješenje predstavlja veliki iskorak približavajući digitalna plaćanja velikom broju malih i mikro trgovaca tako što prodajnim mjestima omogućuje prihvaćanje kartica putem Android mobilnog telefona ili tableta.

Minimalno ulaganje

“Nakon dva mjeseca korištenja, mogu reći da smo jako zadovoljni ovom aplikacijom. Osim što nam je ubrzala proces transakcija, smanjili smo i potrošnju papira za izdavanje računa. Naši gosti i klijenti smatraju da je to vrlo inovativno, reakcije su jako pozitivne. Nama je trebalo malo vremena da se naviknemo na mogućnosti aplikacije, ali sada mogu reći da nam je puno olakšala i ubrzala sam process naplate”, kaže Antonella Kozlović, vlasnica vinarije Kozlović. SoftPOS se tako vrlo brzo pokazao posebno praktičan za manje i srednje poduzetnike poput kozmetičara, majstora, raznih servisnih usluga, prodavača suvenira, iznajmljivača, vlasnika fast fooda, kao i za mobilne djelatnosti poput taksija, dostavnih službi, transporta, terenske prodaje, osiguranja te različitih turističkih usluga. Ukratko, po izlasku na tržište PBZ Card SoftPOS inovacija prirodno se nametnula kao idealno rješenje za sve koji su do sada, ili zbog malog broja transakcija ili zbog specifičnosti svoga posla, primjerice mobilnosti, primali isključivo gotovinu. “Mi smo već neko vrijeme tražili rješenje za plaćanje na računa na mjestu, a s obzirom na pet zaposlenika koji rade na terenu iznajmljivanje POS aparata bio je veliki izdatak. Iz PBZ-a smo dobili informaciju o SoftPOS aplikaciji koja se pokazala idealna. Kod klijenata smo naišli na jako dobre reakcije što se tiče ovog rješenja jer otkako poslujemo s eurom ni strankama ni serviserima više nije zgodno raditi sa sitnišem i stalno to preračunavati”, govori Ivana Čavlina, kćer vlasnika servisa Pušić d.o.o. Aplikacija zadovoljava sve sigurnosne standarde globalnih platnih sustava u području procesiranja kartičnih plaćanja, a omogućuje plaćanje svim Visa, Mastercard i Maestro platnim karticama, kao i putem Google Pay i Apple Pay novčanika.

Očuvanje okoliša

Dovoljno je da kupac svoju platnu karticu, mobilni telefon ili sat prisloni na mobilni uređaj i tako pristupi procesu jednostavnog, sigurnog i brzog plaćanja.

Mobitel ili tablet kao POS uređaj

Uporaba je krajnje jednostavna jer je dovoljno imati telefon ili tablet koji radi na minimalno Android 10.0 operativnom sustavu s NFC antenom i priključak na Internet.

Zanimljivo je naglasiti da za korištenje aplikacije nije važno biti klijent PBZ grupe, a tu je i niz drugih funkcionalnosti poput povrata, storniranja i pregleda transakcija, prikaza transakcija u aplikaciji do tri mjeseca unatrag, grafičkog prikaza izvještaja ostvarenog prometa, promjenu lozinke te uključivanje/isključivanje biometrijske autentifikacije za prijavu u aplikaciju. Također, trenutno je dostupna bez plaćanja naknade.

PBZ Card SoftPOS atraktivna je i po tome što posluje u skladu s imperativima održivog razvoja te isključivo digitalnom evidencijom transakcija doprinosi očuvanju okoliša. To znači da se potvrde o transakciji mogu slati putem e-maila, QR koda, WhatsAppa, Vibera ili SMS-a. Za korištenje aplikacije dovoljno je imati telefon ili tablet koji radi na minimalno Android 10.0 operativnom sustavu s NFC antenom, priključak na Internet, proizvođač uređaja naveden kao Google Play Protect Partner. Kako bi se ugovorila usluga potrebno je ispuniti kontakt formu na https://www.nexi.hr/hr/rjesenja-za-trgovce/softpos/. PBZ Card SoftPOS aplikaciju tržištu su predstavili Nexi Croatia, članica Nexi grupe – vodeće europske PayTech kompanije, i PBZ Card, vodeća kartična tvrtka u Hrvatskoj, dio Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od vodećih bankarskih grupa u Europi.

Dodatne informacije o aplikaciji, kao i odgovori na najčešće postavljana pitanja, mogu se pronaći na stranicama Nexi Croatia ili PBZ Carda.

Sadržaj omogućio Nexi

New Report

Close