Kako Infobip koristi prednosti Microsoft ISV programa

Autor: Promo , 15. prosinac 2021. u 08:30
Foto: PR

Ovo je samo jedna u nizu uspješnih priča koje tek dolaze.

Microsoft ISV program namijenjen je IT tvrtkama koje imaju poslovni model zasnovan na izradi i prodaji poslovnih rješenja u raznim poslovnim vertikalama kao što su, na primjer, zdravstvo, proizvodnja, osiguranje ili bankarstvo. Microsoft svojim poznavanjem poslovnih prilika u svakoj od vertikala pomaže tvrtkama da se nose s trenutnim izazovima, ostvare tržišni potencijal, povećaju učinkovitost, a često i da digitaliziraju uslugu prema krajnjem kupcu te podignu svoju konkurentnost na regionalnom i svjetskom tržištu. Najčešće takva rješenja koriste napredne servise u oblaku  kojima se adresiraju poslovni izazovi današnjice. Kroz ISV program, Microsoft daje podršku partnerima u izradi samog rješenja, aktivno sudjeluje u marketinškim kampanjama te i kroz svoj globalni prodajni kanal omogućuje partnerima podršku na svjetskom tržištu.

Microsoft na najvišoj razini blisko surađuje s nekoliko partnera u regiji, komentirao je Draško Ivanišević, ISV Partner Development Manager za regiju središnje i istočne Europe. Svakog partnera neovisne organizacije su prepoznale kao tržišnog lidera. Primjerice, biti prepoznat od Gartnera kao lider na području osiguranja nekoliko godina za redom, transformirati financijsku industriju, legislativom možda i najosjetljiviju, na način da korištenjem biometrije i umjetne inteligencije omogućujete točnu i brzu identifikaciju putem videa ili fotografije u današnjem online svijetu je dobar primjer prilagodbe novim izazovima i svakako potvrda uspjeha.

Najveći među partnerima i najveći u Hrvatskoj je, naravno, Infobip kao vlasnik najveće svjetske komunikacijske platforme s kojim, između ostalog, Microsoft intenzivno radi na podršci Infobipovim prodajnim predstavnicima i predstavljanju rješenja novim korisnicima. Posljednja uspješna suradnja realizirana je u Južnoj Africi, gdje je u klinici implementiran sustav za kontrolu pristupa pacijenata i osoblja na jedan nov, siguran način korištenjem Azure Bot servisa i WhatsApp for Business platforme koju je implementirao Infobip. Ovo je samo jedna u nizu uspješnih priča koje tek dolaze.

Veselin Vuković

O tome kako u praksi surađuju Microsoft i Infobip te kako Infobip koristi prednosti Microsoft ISV programa, više je ispričao Veselin Vuković, potpredsjednik za strateška partnerstva u Infobipu.

U koliko zemalja poslujete i koliko imate zaposlenika?

Infobip posluje u više od 70 zemalja putem lokalnih ureda i timova, a istovremeno omogućujemo našim klijentima i partnerima uslugu u 190 zemalja. Infobip trenutno ima više od 3500 zaposlenika globalno, a taj broj neprestano raste.

Infobip je na samom vrhu Juniperovog globalnog istraživanja proizvođača cloud komunikacijskih platformi. Kako zadržati poziciju lidera na svjetskom tržištu?

Tako je, Juniperova tržišna analiza i pozicioniranje Infobipa kao lidera u tržišnom segmentu cloud komunikacijskih platformi dodatno nas zadužuje i motivira da nastavimo graditi tehničku i tehnološku infrastrukturu te inovirati usluge i proizvode kako bi zadržali tu poziciju. Infobip je jedinstveno pozicioniran kao pure play cPaas lider i prema istraživanjima još nekih analitičkih kuća, što znači da smo jedni od rijetkih koji pružaju i telekom, IP messaging, infrastrukturu i povezivost, ali i CDP platformu te SaaS rješenja izgrađena na komunikacijskoj platformi, koja klijentima i partnerima pružaju autentifikaciju korisnika te donose veći angažman korisnika i vrhunsku interakciju.

Infobip je i korisnik i partner Microsofta. Iz perspektive partnera, koliko je velika tržišna prilika za Microsoft partnere?

Infobip je u partnerstvu s Microsoftom već nekoliko godina te se naš odnos gotovo svakodnevno proširuje novim inovativnim projektima. Microsoft je svakako organizacija s jasnim i jakim partnership mindsetom te mi kao ISV Partner imamo priliku koristiti benefite tog programa. Azure i Appsource marketplace programi su dodatno pogurali partnere od početka ove porezne godine za Microsoft, a mi u Infobipu svakako gledamo prema dodatnim partnerskim benefitima koji su na raspolaganju iz programa, a koji doprinose go-to-marketu Infobipovih proizvoda i usluga kroz Azure i Appsource te ostale Microsoft platforme.

Infobip je ISV partner Microsofta. Koju vrijednost za vaše poslovanje donosi ISV program?

Do sada je fokus bio na integraciji Infobipovih usluga i proizvoda na Microsoftovim platformama i marketplaceu. U budućnosti svakako želimo više surađivati kroz direktan ISV program, kao i Microsoftovu Partnersku mrežu, u smjeru go-to-marketa te komercijalizacije i globalizacije naših usluga kroz Microsoftovu mrežu.

Koja rješenja ste integrirali s Microsoftovim rješenjima?

Infobip i Microsoft nude zajedničkim, kao i potencijalnim klijentima uslugu WhatsApp kroz Azure. Osim toga, nudimo Infobip SaaS proizvode kao što je platforma za izgradnju chatbotova Answers, zatim kontakt centar u oblaku Conversations te najmoderniji alat za angažiranje korisnika Moments. Također, integrirali smo i CPaaS komunikacijske kanale i usluge za Microsoftove platforme Bot Framework i Dynamics. Time Microsoftovi krajnji korisnici koriste Infobipove komunikacijske kanale i usluge direktno kroz spomenute platforme.

Koja Microsoft rješenja koristite u svom poslovanju?

Zaista cijeli niz koji uključuje, između ostalih, M365, Teams, Teams Phone system & Audio Conferencing, Defender for Identity, Power BI, Exchange, Dynamics ERP i Dynamics 365.

New Report

Close