Smart Industry
Dynamicweb

Iskoristili koronakrizu i na talijansko tržište plasirali e-commerce rješenje

Kod nas je ovo rješenje novost, ali ga već koriste neke ugledne tvrtke iz modne industrije i industrije građevinskog materijala.

PD VL native tim
16. rujan 2020. u 22:00
Tvrtka DignetSOftware implementira 'All-in-one' platformu koja je oduševila Talijane

Digitalizacija poslovanja postala je ključna za mnogobrojne tvrtke i u idućem razdoblju, što zbog situacije s COVIDOM 19, a dobrim dijelom i zbog pete industrijske revolucije, koja i našoj zemlji snažno kuca na vrata.
COVID 19 izravno je utjecao i na ugovaranje i realizaciju prvog projekta hrvatske tvrtke DignetSoftware u Italiji. Riječ je o implementaciji e-Commerce rješenja Dynamicweb.

Trgovina, odnosno maloprodaja i veleprodaja, jedan je od najvažnijih sektora talijanskoga gospodarstva. Prema Data Reportal izvješću “Digital 2020”, 94 posto talijanskih građana koristi mobitele i smartphone uređaje, a dnevno u prosjeku provedu šest sati surfajući Internetom. Njih 68 posto preuzima shopping aplikacije, a 65 posto ih kupuje online. Stoga nije slučajno da je Dynamicweb oduševio Talijane.

“All-in-one” platforma tvrtke Dynamicweb ujedinjuje digitalni svijet Ecommerce B2B i B2C rješenja, uključujući program vjernosti i preporučivanje proizvoda, Product Information Management, što omogućuje provjeru i objavljivanje podataka o proizvodima prema pojedinim kanalima, tržištima i katalozima, Content Management koji omogućuje fleksibilnost u isporuci sadržaja na web, njegovo mobilno korištenje i SEO, Marketing koji omogućuje personalizaciju u stvarnom vremenu, automatizirane marketinške kampanje i poruke elektroničke pošte te Integracijski okvir, koji omogućava povezivanje s rješenjima treće strane, uključujući gotovo rješenje za integraciju Microsoft Dynamics rješenja.

“Platforma Dynamicweb je robusno e-commerce rješenje koje zadovoljava uvjete poslovnih subjekata prisutnih na međunarodnom tržištu. U Hrvatskoj je ovo rješenje novost, a u posljednje dvije godine ga koristi nekoliko uglednih kompanija iz modne industrije i industrije građevinskog materijala, no zbog sve većeg interesa,vjerujemo da će broj korisnika ovog rješenja u Hrvatskoj konstantno rasti.

U svijetu ga koriste brojne ugledne kompanije, a nekoliko svjetskih implementacija je napravio i DignetSoftware”, pojašnjava Milan Komorčec, izvršni partner za financije, prodaju i marketing DignetSofwarea i dodaje kako su, pored već uobičajene suradnje s velikim svjetskim proizvođačima softvera, Microsoftom, LS Retailom, Dynamicwebom i IBM-om, svladavanjem implementacije maloprodajnog rješenja LS One, otvorili vrata suradnji s implementatorima sustava SAP i SAP B1. Naime, LS One je maloprodajno rješenje koje je moguće integrirati s drugim poslovnim sustavima, pa je zainteresirao klijente koji su tražili kvalitetno maloprodajno rješenje, ali ga do sada nisu mogli naći.
Stručni tim DignetSoftwarea izradio je i lokalizacije za neka svjetska rješenja poput Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics 365 Business Central, LS One i LS Retail i omogućio njihovu implementaciju u Adriatic Regiji. “Lokalizirano programsko rješenje za Adriatic regiju služi da bi globalni poslovni softveri Microsoft Dynamics NAV / Microsoft Dynamics 365 BC mogli raditi u skladu sa zakonskom regulativom u pojedinim zemljama. Lokalizacija za Adriatic regiju namijenjena je za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. Lokalizacija, primjerice, za Hrvatsku, uključuje sve što globalni dobavljač softvera ne radi, kao npr. PDV obrasce , mogućnost izvoza PDV obrazaca koji se predaju u XML formatu za učitavanje u e-Porezna, knjiga izlaznih i knjiga ulaznih računa, otvorene stavke kupaca i dobavljača, promet kartice kupca i dobavljača, karticu artikla i bruto bilancu prilagođene za RH, ispis izlaznih dokumenata u skladu s hrvatskim propisima, Integraciju s bankama preko datoteka u SEPA formatu, eRačun – Standard, dohvat tečaja sa web servisa Hrvatske narodne banke, prijedlog kompenzacija za knjiženje i niz drugih mogućnosti”, ističe Milan Komorčec.

Proizvod nije namijenjen za prodaju krajnjim korisnicima već tvrtkama poput DignetSoftwarea, koji ga mogu kupiti i prodati, odnosno implementirati svojim klijentima, kojih je u Adriatic regiji sve više. Sukladno uobičajenoj poslovnoj praksi i normama Microsofta, izvorni kod proizvoda pohranjen je u certificiranoj ESCROW kompaniji u Austriji i ostaje klijentima na raspolaganju čak i u slučaju da u poslovanju DignetSoftwarea pođe nešto po zlu. 2018. godine učinjene su manje modifikacije na proizvodu pa ga je moguće prodavati po cijelom svijetu.

DignetDays - konferencija o digitalizaciji poslovanja

DignetSoftware ove godine obilježava deset godina rada s više od stotinu klijenata i 30 zemalja na četiri kontinenta. Tvrtka godinama surađuje i s akademskom zajednicom, Fakultetom za organizaciju i informatiku, odnedavno i Algebrom. Uskoro će održati osmu DignetDays konferenciju o digitalizaciji poslovanja. DignetDaysi su postali mjesto okupljanje dijela poslovne elite zainteresirane za implementaciju globalnih poslovnih softvera. Obzirom na COVID situaciju, zbog velikog interesa inozemnih sudionika koji su sprijećeni doći u Hrvatsku, ove godine se konferencije održava samo 'online', a kao i prošle godine službeni jezici bit će hrvatski i engleski. Poseban naglasak na ovogodišnjim DignetDaysima bit će na misiji pomaganja rastu poslovnih subjekata implementacijom vrhunskih svjetskih softverskih rješenja za upravljanje poslovanjem,usvajanje novih znanja uz pomoć stručnog tima DignetSoftwarea i ozbiljniji iskoraci u smjeru razvoja IOT i AI rješenja. 'Zbog mnogobrojnih projekata koje realiziramo u svijetu, imamo uvid u najbolje poslovne prakse globalnih kompanija. Sve što je moguće od tih najboljih poslovnih praksi, prenosimo i ugrađujemo u projekte kompanija u Hrvatskoj. Implementacijom rješenja koja nudimo, želimo poslovnoj zajednici omogućiti, ako već ne stratešku prednost, onda barem ravnopravnost u sudjelovanju u tržišnoj utakmici', kaže Milan Komorčec iz DignetSoftwarea.

* Sadržaj omogućio DignetSoftware

New Report

Close