Deseti Web Summer Camp okuplja vodeće web stručnjake u Šibeniku

Autor: Promo , 08. kolovoz 2022. u 13:34
Foto: Netgen

Ove godine moguće je odabrati kupnju ulaznice bilo za čitav Web Summer Camp ili samo za njegov jedan dan – konferencijski dio koji se održava u petak, 2. rujna.

Netgen, domaća IT tvrtka, koja od 2012. godine organizira Web Summer Camp, koji se proteklih godina profilirao kao događanje koje na hrvatskoj obali okupi dvjestotinjak developera i web stručnjaka, najavljuje deseto jubilarno izdanje konferencije, ove godine s ponešto drugačijim konceptom.

“Uz cjelodnevne radionice koje su u programu predviđene za prvi dan, te koje naši polaznici već poznaju i očekuju, drugi dan je rezerviran za zanimljiva predavanja i prateće diskusije”, objašnjava Ivo Lukač, Netgenov suosnivač i direktor, te dodaje kako je ove godine moguće odabrati kupnju ulaznice bilo za čitav Web Summer Camp ili samo za njegov jedan dan – konferencijski dio koji se održava u petak, 2. rujna.

Radionice će u prvom danu biti održane u šest trackova: UX, Javascript, PHP, Symfony, DevOps i Tech forum, u kojem će sudjelovati Valeria Adani, Flaminia del Conte, Gerard Sans, Princiya Sequeira, Derrick Rethans, Marco Pivetta, Andreas Hucks, Neal Brooks, Matt Thorpe, Luka Kladarić, Vanja Bertalan, Cristoffer Crusell, Ondřej Polesný te Janus Boye.

Konferencijski dio drugog dana bit će podijeljen u 2 tracka – Web i Developer, a najavljeni su Harry Roberts, Ramona Schwering, Stephen K. Meya, Rowan Merewood i Nehha Sharma za Developer track, odnosno Andy Clarke, Simon Jones, Sam Dutton, Ante Stjepanović, Magdalena Sekulić Ljubić te Mili Ponce za Web track.

Nakon cjelodnevnih radionica i predavanja koje drže vodeći stručnjaci iz kompanija poput Googlea, Infobipa, Hrvatskog Telekoma, Oraclea te iz raznih krajeva svijeta, polaznici dosadašnjih konferencija najčešće kao glavne koristi ističu stjecanje novih znanja i izravno umrežavanje te razmjenu iskustva s kolegama. Upravo iz tog razloga, konferencija će se održavati isključivo uživo, bez live stream opcija.

Ovogodišnji platinum sponzor konferencije je Lendable, online platforma za osobno financiranje iz Velike Britanije, osnovana 2014. godine, koja je usmjerena prema uvođenju i omogućavanju brzih, jednostavnih i praktičnih osobnih financija u digitalnom dobu.

Prošlogodišnje izdanje je dobilo ocjenu 8.7/10 od strane svih polaznika, a 84 posto polaznika je izjavilo da im je konferencija pružila znanja koja mogu aplicirati u svom svakodnevnom radu, pri čemu je 86 posto izjavilo da se svakako namjerava vratiti i na iduće izdanje.

Web Summer Camp drugačiji je i po tome što se za pratnje polaznika organizira i dodatni Companions track, tijekom kojeg se partnerima ili supružnicima polaznika, koji nisu zainteresirani za pohađanje radionica, obično pripremi turistički obilazak destinacije ili neki sličan zabavni program. Posljednji dan obično je rezerviran za izlet za sve polaznike, koji će se ove godine, ovisno o povoljnim vremenskim uvjetima, održati u bližoj okolici Šibenika.

Jedan od vodećih svjetskih autoriteta iz područja korisničkog iskustva, optimizacije konverzija, te digitalnog marketinga Paul Boag, o prošlogodišnjem izdanju konferencije izjavio je:

“Ako mislite doći na bilo koju konferenciju, teško da možete naći bolju od ove. Odlično vrijeme, sjajna lokacija, možete dovesti obitelj i opustiti se dok učite nove stvari, te uživati kao na godišnjem odmoru. Postoji nešto stvarno jedinstveno kod ove konferencije!”

New Report

Close