Za uspješnu brigu o milijunima pacijenata diljem svijeta, PLIVA i Teva kreću od brige za zaposlenike. Cijeli mjesec posebno su posvetili dobrobiti zaposlenika

Autor: Promo , 20. listopad 2022. u 22:00
Dan zdravlja održan je na sve tri PLIVINE lokacije u Hrvatskoj, Foto: PD

O danas sve važnijoj temi mentalne dobrobiti i izbjegavanja burnouta na poslu progovorili su kolege iz Teve te su podijelili svoja iskustva i savjete.

PLIVA je već godinama dokazano jedan od najpoželjnijih poslodavaca. Iza priznanja poput ovog stoji kontinuirani trud da se zaposlenicima ne omoguće samo kvalitetni uvjeti za rad, već alati i znanje za brigu o sebi, ali i dobrobiti bližnjih. Kao dio Teva grupe, PLIVA je, uz redovne aktivnosti koje interno provodi tijekom cijele godine, cijeli jedan mjesec obilježila kao mjesec wellbeinga za svoje zaposlenike kako bi se dodatno stavio naglasak na važnost brige o zdravlju.

Bogati program mjeseca dobrobiti pokazao je da nijedan radni dan u PLIVI nije isti, ali je i dokazao kontinuirane napore kompanije da educira djelatnike o načinima na koje sustavno mogu brinuti o sebi i inspirira ih kako aktivno provoditi pauze ili slobodno vrijeme kroz razgibavanje, šetnju ili druge fizičke aktivnosti.

Sadržaj mjeseca dobrobiti ponudio je po nešto za svakoga – od online edukativnog sadržaja, do zabavnog i edukativnog programa uživo na lokaciji te organiziranih zajedničkih fizičkih aktivnosti. Wellbeing mjesec započeo je online predavanjima stručnjaka koji obradili zanimljive teme poput djece u sportu, sportaša i imuniteta te poremećaja spavanja kao simptoma depresije.

O danas sve važnijoj temi mentalne dobrobiti i izbjegavanja burnouta na poslu progovorili su kolege iz Teve te su podijelili svoja iskustva i savjete.

Dan zdravlja, Tjedan mobilnosti – zdrava ravnoteža privatnog i poslovnog

Na sve tri PLIVINE lokacije – u Zagrebu i Savskom Marofu – održao se Dan zdravlja. U sklopu Dana zdravlja organizirano je zajedničko razgibavanje zaposlenika, predavanje nutricionista o zdravim navikama i poželjnim namirnicama u svakodnevnoj prehrani te mjerenje na kojem su PLIVAŠI imali priliku dobiti analizu sastava tijela, saznati udio mišića, masnoće i vode u organizmu, kao i metaboličku dob.

Važnost fizičke aktivnosti naglašena je održavanjem Tjedna mobilnosti.

Zaposlenici su kroz čitavi tjedan skupljali korake – individualno i kroz zajedničku šetnju, trčanje i bicikliranje oko Jaruna na kojem je sudjelovalo više od 150 zaposlenika i tako skupilo zajedničkih više od 1.500.000 koraka. U Tjednu mobilnosti organizirana je i volonterska akcija čišćenja Savskog nasipa te su PLIVAŠI, osim boravka na svježem zraku i šetnje, ovaj tjedan obilježili i pozitivnom akcijom za ljepši okoliš. Mjesec dobrobiti zatvoren je obilježavanjem Dana srca i educiranjem o načinima na koje svatko može pridonijeti zdravlju srca i prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

U PLIVI i Tevi promiče se zdrava ravnoteža između poslovnog i privatnog života, a kontinuirano se provode aktivnosti koje u fokus stavljaju zdrav način života. U planu su i mnogi novi projekti kojima kompanija dokazuje svoju više od stoljeća dugu tradiciju posvećenosti brizi o zdravlju. Zdravlje je ono što je najvažnije, a kontinuirana briga za ljude – počevši od vlastitih zaposlenika – karakteristika je koju PLIVA s ponosnom nosi već desetljećima.

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close