Tvrtka iz Đurđevca izuzetan primjer rasta i uspjeha

Autor: Promo , 29. rujan 2020. u 21:59

Gotovo svi proizvodi izvoze se na najzahtjevnija europska i svjetska tržišta.

BAUWERK BOEN d.o.o. Đurđevac je izvanredan primjer stranih ulaganja iz Švicarske u proizvodnju premium parketa od prirodnog drva u srcu hrvatske Podravine. Kao dio Bauwerk Grupe, čiji su brendirani proizvodi poznati diljem svijeta, Bauwerk Boen Đurđevac uspio je u kratkom periodu od temelja obnoviti postrojenje, modernizirati tehnologiju, obučiti radnike te postići najvišu razinu u proizvodnji premium parketa. Gotovo svi proizvodi izvoze se na najzahtjevnija europska i svjetska tržišta. Za ostvarene rezultate tvrtka je nagrađena kao najbolji investitor koji najviše doprinosi izvozu Hrvatske. Vlada RH je javno dodijelila službeni status kvalificiranog investitora-korisnika državnih poticaja povodom izravnih ulaganja, a HGK Koprivničko-Križevačke županije tvrtki je dodjelila nagradu «Zlatna kuna» za najuspješnije poduzeće srednje veličine. Priznanje Employee Lider invest uručeno je za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju, dok je gosp. Igor Benaković, predsjednik Uprave tvrtke, proglašen za najboljeg menadžera (inozemna poduzeća), nagradu Hrvatske udruge menadžera i poduzetnika.

Sve nagrade su poticaj za daljnje aktivnosti i rad, 
 s obzirom da je Bauwerk Boen Đurđevac uspio:

  • ostvariti rast prihoda više od 13 puta, odnosno prihod veći od 269.000.000 kuna
  • udvostručiti broj zaposlenih
  • ostvariti godišnji prihod po zaposlenom više od 1.000.000 kuna
  • sanirati dugogodišnje prenesene gubitke tvrtke prethodnika
  • u više navrata postupno povećavati plaće zaposlenima, te postati konkurentan i poželjan poslodavac koji podupire nastojanja Vlade RH u zadržavanju radne snage u našoj domovini
  • stvoriti dobit nakon oporezivanja nakon dugogodišnjeg poslovanja s gubicima prethodnika.

Bauwerk Boen Đurđevac je jedinstveni pozitivan primjer za ostvarenje željenih ciljeva i strategije Vlade RH za razvoj hrvatske drvne industrije, a što je osobito vidljivo na ključnim područjima poput:

ULAGANJE – do sada je Bauwerk Boen Grupa uložila više od 150.000.000 kuna u hrvatsku tvornicu isključivo iz izvora privatnog kapitala direktnih stranih investicija u Hrvatsku.

FINALIZACIJA – u Đurđevcu se proizvodi gotov parket vrhunske kvalitete, čime je stvorena visoka dodana vrijednost sirovinama.

INOVACIJE – jake globalne brendove Bauwerk i Boen desetljećima kontinuirano podupire predano istraživanje i razvoj. Ovo dragocjeno znanje i ugled ujedno je velika prilika za promociju hrvatske drvne industrije u svijetu kako bi se postigao dugoročni cilj brendiranja hrvatske drvne industrije.

ZAPOŠLJAVANJE – prilikom preuzimanja tvrtke prethodnika Bauwerk Boen Đurđevac je zadržao svih 120 radnika te je potom, novim zapošljavanjem, tvrtka dosegla broj od ukupno 250 zaposlenih.

CLUSTERING (klasterska suradnja) – novoizgrađena vlastita pilana ciljano zadovoljava tek dio proizvodnih potreba, upravo kako bismo potaknuli klastersku suradnju s lokalnim hrvatskim pilanama i primarnim prerađivačima. Ovakav kooperativni klasterski poslovni model u praksi je implementiran od samog početka poslovanja Bauwerk Boena u Hrvatskoj.

ODRŽIVOST – gospodarska, ekološka i društvena odgovornost utkana je u naše vrijednosti.

New Report

Close