Sika sudjelovala u podvigu stoljeća

Autor: Sponzorirani članak , 17. lipanj 2016. u 08:07
Foto: Press

Sika tehnologija je idealna za ovaj poduhvat jer je investitor zahtijevao iznimno dug vijek trajanja.

Željeznički tunel Gotthard koji prolazi ispod Alpa je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Europi. Ključnu ulogu u izgradnji tunela odigrala je Sika sa svojom tehnologijom i stručnošću.

Pouzdanost i dugovječnost izgrađena Sika znanjem i tehnologijom

Sika tehnologija je idealna za ovaj poduhvat jer je investitor zahtijevao iznimno dug vijek trajanja. Sika je u potpunosti ispunila sve visoke standarde i najstrože zahtjeve. Mlazni beton visoke vrijednosti koji se koristio za potporu tunelskog iskopa služio je kao podloga za Sikaplan® i Sarnafil® vodonepropusne membrane. Betonska obloga izvedena je sa Sika dodacima za betone.

Od početka inicijalnih ispitivanja 1992. godine, Sika zaposlenici odradili su više od 210.000 sati na ovom jedinstvenom projektu na kojemu je korišteno oko 20.000 tona dodataka za betone. Tunel je izoliran s 3,3 mil. m² Sikaplan® i Sarnafil® membrana – ekvivalent 330 nogometnih igrališta. Ukupno je na gradilište dovezeno oko 40.000 tona različitih Sika® proizvoda, što je ekvivalent 1.700 teretnih vagona.

Pouzdanost i dugovječnost izgrađena Sika znanjem i tehnologijom

Sika tehnologija je idealna za ovaj poduhvat jer je investitor zahtijevao iznimno dug vijek trajanja. Novo-razvijeni proizvodi podvrgnuti su rigoroznim praktičnim ispitivanjima u službenim laboratorijima, prije masovne proizvodnje i primjene. Mlazni beton visoke vrijednosti koji se koristio za potporu tunelskog iskopa služio je kao podloga za Sikaplan® i Sarnafil® vodonepropusne membrane.
Zatim je izvedena betonska obloga sa Sika dodacima za betone, kako bi se postigao visok stupanj preciznosti potreban za geometriju površine tunela.
 

SIKA– profil tvrtke

Sika, sa sjedištem u Baaru, Švicarska, je multinacionalna tvrtka specijalizirana za tržište građevinske kemije. Vodeći je proizvođač materijala za brtvljenje, lijepljenje, hidroizolacije, ojačanja i zaštitu nosivih konstrukcija u građevinarstvu (visokogradnja i niskogradnja) i industriji (proizvodnja vozila, građevinskih elemenata i opreme).

Proizvodnu liniju Sika-e čine visokokvalitetni dodaci za betone, specijalni mortovi, brtvila i ljepila, materijali i sustavi za konstrukcijska ojačanja, industrijski podovi i hidroizolacijske membrane.

Podružnice Sika-e posluju u 94 zemlje svijeta, riječ je o više od 170 tvornica i oko 17.000 zaposlenih koji omogućuju Sika-i direktan kontakt s kupcima i jamče uspješnu poslovnu suradnju.

Sika je 2015. ostvarila godišnji promet od 5,49 mlrd. CHF. 

New Report

Close