Preglednik BIM modela od sada dostupan u PlanRadar aplikaciji

Autor: Promo , 08. listopad 2020. u 12:26
Foto: promo

Od sada korisnici mobilnu i web aplikaciju PlanRadar mogu koristiti kao BIM preglednik u uredu i na gradilištu.

BIM softver postao je nezaobilazni dio svakodnevnog poslovanja arhitekata, građevinara kao i inženjera širom svijeta. Ugradnja BIM preglednika u aplikaciju za komunikaciju i bilježenje nedostataka na gradilištu kao što je PlanRadar, još jedan je od načina kojim proizvođači digitalnih alata za građevinsku industriju i upravljanje nekretninama pronalaze rješenja za neke od najizraženijih problema s kojima se korisnici susreću, među kojima je i međusobna neusklađenost raspoloživih softverskih rješenja.

„Svakodnevna suradnja s profesionalcima u regiji navela nas je na detaljno promišljanje kako možemo pomoći struci u praksi. Zbog toga smo stvorili i do danas konstantno unapređujemo naš proizvod – PlanRadar, softversko rješenje bazirano na cloud tehnologiji, koje građevinskoj, kao i industriji upravljanja nekretninama omogućava laku i jednostavnu komunikaciju, evidenciju nedostataka i razmjenu informacija, putem mobilnog telefona ili računala, bez obzira na prethodno predznanje, raspoloživu tehnologiju, kao i to je li internet dostupan u tom trenutku ili ne. Najnovija inovacija u okviru PlanRadar aplikacije BIM preglednik, još jedan je u nizu koraka koje poduzimamo kako bismo upraviteljima i voditeljima objekata kao i građevinskim tvrtkama te arhitektima i inženjerima u Hrvatskoj i regiji osigurali sveobuhvatan i prihvatljiv alat za svakodnevno poslovanje te svakodnevne poslove učinili učinkovitijima“, izjavio je Bojan Petković, direktor tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju.

OpenBim rješenje omogućava preuzimanje IFC datoteka

Preglednik BIM modela tvrtke PlanRadar već sada je dostupan građevinskim i timovima koji rade na poslovima održavanja nekretnina te im omogućuje BIM modele „za ponijeti“. OpenBIM rješenje koje osigurava PlanRadar omogućava preuzimanje IFC datoteka (format koji koristi BIM tehnologija) direktno iz softvera Revit, ArchiCAD, AllPlan, Navisworks i drugih te direktan rad na ovim 3D modelima. Nakon preuzimanja BIM modela korisnicima su na raspolaganju svi BIM objekti sa svojim detaljnim karakteristikama – pozicijom, dimenzijama, materijalom od kojeg su izrađeni, itd. Svaki nedostatak, komentar ili radni zadatak za svaki od objekata se zatim uz pomoć aplikacije PlanRadar lako unosi na dostupne objekte, te delegira i komunicira s članovima tima kojima je data informacija potrebna.

Dodatno, PlanRadar BIM preglednik omogućava jednostavno prebacivanje između 3D i 2D modela, što dodatno olakšava evidenciju komentara i distribuciju informacija ovisno o tome kome je potrebno dostaviti koje informacije i u kojem formatu. Bilješke iz aplikacije PlanRadar moguće je ponovo prebaciti u CAD softver čime se praktično zatvara čitav krug razmjene podataka na jednom građevinskom projektu.

„Potrudili smo se da najnovija unapređenja aplikacije PlanRadar budu podjednako laka za korištenje i intuitivna kao i sva ranija rješenja. BIM modele možete jednostavno učitati iz bilo kojeg softvera, što omogućava dodatno povezivanje i komunikaciju između različitih profila stručnjaka – arhitekata, statičara, građevinara, inženjera itd. Cilj nam je ovim proširenjem naše aplikacije omogućiti investitorima, upraviteljima gradilišta i menadžerima velikih objekata efikasnije poslovanje i s većim uštedama“ – dodaje Petković.

Aplikacija PlanRadar dostupna je i na hrvatskom jeziku, a svim zainteresiranima osiguran je i jedan mjesec besplatnog probnog korištenja.

New Report

Close