Poznati trgovac plemenitim metalima otvorio ured u Rijeci – Potražnja za investicijskim zlatom u velikom rastu!

Autor: Promo , 16. lipanj 2021. u 13:00
Foto: bankazlata

Riječka poslovnica BankeZlata.com druga je njihova poslovnica u državi i prva nakon one središnje u Zagrebu, a nalazi se u samom centru grada.

Investicijsko zlato sve je popularniji ulagački instrument za investitore i štediše diljem svijeta, a iznimka nije ni Hrvatska koja bilježi rast potražnje za žutim plemenitim metalom zadnjih godina, a posebno zadnjih mjeseci zbog pojave straha od visoke inflacije.

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato oslobođeno svih poreza, a prosječni godišnji rast cijene od 8.3% glavna je stvar koja privlači investitore kupnji zlatnih poluga i zlatnika.

Investicijsko zlato kupuje se i prodaje kod trgovaca plemenitih metala, a jedan od najpopularnijih trgovaca u Hrvatskoj je BankaZlata.com koja je nedavno otvorila novi ured u samom središtu Rijeke.

Riječka poslovnica BankeZlata.com druga je njihova poslovnica u državi i prva nakon one središnje u Zagrebu, a nalazi se u samom centru grada, na osmom katu Riječkog nebodera u Trpimirovoj ulici.

Nova poslovnica BankeZlata.com nalazi se u Riječkom neboderu

Investicijsko zlato kao način zaštite imovine od inflacije

Investicijsko zlato standardizirano je zlato visoke čistoće koje dolazi u fizičkom obliku, odnosno u obliku zlatnih poluga i zlatnika, a kupuje se u svrhu dugoročne zaštite vrijednosti imovine od negativnih učinaka inflacije i ekonomskih kriza.

Cijena zlata u proteklih je 20 godina ukupno narasla za više od 500%, što je znatno više od većine drugih oblika ulaganja. Zbog sveprisutne inflacije i povijesno niskih kamatnih stopa, nije isplativo štedjeti u novcu koji svake godine vrijedi sve manje pa se mnogi investitori i štediše okreću investicijskom zlatu kao isplativijem obliku štednje.

Josip Kokanović, glavni analitičar BankeZlata.com navodi kako potražnja za zlatom raste u Hrvatskoj što je jedan od razloga za otvaranje nove poslovnice u Rijeci:

Držanje novca na računu nije isplativo zbog inflacije koja svake godine pojede dio vrijednosti novca, a niske kamatne stope ne obećavaju nikakav rast ušteđevine. Ne čudi stoga da kontinuirano raste potražnja za investicijskim zlatom kojemu vrijednost kroz godine raste, što ga čini znatno prikladnijim za dugoročnu štednju od papirnatih valuta. Kako bismo tu potražnju mogli adekvatno zadovoljiti, otvorili smo novu poslovnicu u Rijeci u kojoj će stanovnici Rijeke, ali i Kvarnera i Istre, napokon moći u svojoj blizini kupiti i prodati zlato po povoljnim, tržišnim cijenama”, tvrdi Kokanović.

Glavni direktor Saša Ivanović (lijevo) i operativni direktor Josip Kokanović (desno) otvaraju ured BankeZlata.com u Rijeci

Otkup zlata kao način brzog dolaska do gotovine

Osim kupnje investicijskog zlata, u poslovnici BankeZlata.com u Rijeci moguće je izvršiti i otkup zlata, ali ne samo investicijskog, već i zlatnog nakita i drugih proizvoda od ovog plemenitog metala.

Otkup zlata jednostavan je način za brzi dolazak do gotovine, a tu uslugu koriste investitori u zlato prilikom prodaje kupljenog zlata, ali i brojni građani koji stari nekorišteni nakit žele zamijeniti za novac.

Trgovci zlatom stoga djeluju kao svojevrsne mjenjačnice, samo što za razliku od tradicionalnih mjenjačnica ne kupuju i prodaju papirnate valute, već najstariju valutu od svih – zlato.

Trenutna relativno visoka cijena zlata brojne je građane potaknula na prodaju zlata koje im više ne treba, a isplate nerijetko dosežu i cifre od po nekoliko desetaka tisuća kuna. Kokanović tvrdi kako će dolazak BankeZlata.com u Rijeku zasigurno dovesti do porasta otkupnih cijena u gradu:

U poslovnicu u Zagreb često nam dolaze klijenti iz udaljenih dijelova Hrvatske ili nam zlato na otkup šalju poštom iz jednostavnog razloga – dajemo znatno više otkupne cijene nego otkupljivači u njihovim mjestima. Upravo iz Rijeke i Istre smo imali dosta klijenata koji su se odlučili za put u naš ured u Zagreb pa nam se Rijeka učinila kao logično mjesto za otvaranje novog ureda u kojemu ćemo i dalje nuditi najviše otkupne cijene u Hrvatskoj – čak 183 kune za gram 14-karatnog zlata i 240 kuna za gram 18-karatnog. Uz to, nudimo potpuno besplatnu procjenu zlata i isplatu u gotovini na licu mjesta”, tvrdi Kokanović.

Rijeka tako dobiva novo mjesto za investitore i štediše koji žele zaštiti svoju imovinu od inflacije i krize ulažući u zlato, ali i za one koji žele na brz i jednostavan način doći do značajnijeg iznosa gotovine, prodajući svoje zlato.

New Report

Close