Smart Industry
PROMO

Podatkovni centri novog desetljeća trendovi, razvoj i planiranje

Rittal tehnologija u IT infrastrukturi referentna je za sve segmente modernog IT poslovanja – od mikro i malih poduzeća do hyperscale data centara.

Promo
16. rujan 2020. u 22:00
Foto: Promo

Rittal je multinacionalna kompanija u privatnom vlasništvu sa sjedištem u Njemačkoj i globalni tehnološki brend u industriji i informatičkoj tehnologiji (IT) s više od 11.000 zaposlenih u 58 podružnica diljem svijeta. Putem direktnih i indirektnih kanala, prisutna je u preko 150 zemalja svijeta.U regiji je prisutan putem regionalnog i logističkog centra u Zagrebu te ovlaštenih partnera odnosno sistem integratora za područje Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Osnovni moto, Faster – Better – Everywhere, ogleda se u iznimnim tehnološkim i proizvodnim kapacitetima visoko robotiziranih tvornica, izvanrednom razinom kvalitete proizvoda i rješenja te brzom, pouzdanom i preciznom logistikom prema svim korisnicma.

Rittal tehnologija bazirana je na načelima stalne inovativnosti, visoke energetske efikasnosti, iznimne pouzdanosti, održivog razvoja i brige za okolinu. Rješenja obuhvaćaju segmente industrije i IT infrastrukture na modularnom „The System“ principu čime je jedna od rijetkih globalnih kompanija koja izravno i konkretno povezuje trendove nove, četvrte industrijske revolucije i IT infrastrukture.

Bez obzira je li Vaša odluka investicija u jedan IT ormar, Edge ili Micro Data Centar kao samostalna rješenje za mala i srednja poduzeća ili integralni Data Centar , Rittal uz svoju partnersku mrežu i globalne centre kompetencije može konzultirati, predložiti koncept, projektirati, proizvesti, isporučiti, instalirati, pustiti ga u rad i pratiti tokom njegovog životnog vijeka.

Rittal tehnologija u IT infrastrukturi referentna je za sve segmente modernog IT poslovanja – od mikro i malih poduzeća do hyperscale data centara. Površinom najveći i trenutno jedan od energetski najefikasnijih data centara modularno – kontenjerskog tipa, Lefdal Mine Data Centar, Norveška, zasnovan je na Rittal tehnologiji. U segmentu IT infrastrukture Rittal pokirva kompletni poslovni proces, od najmanjeg rack-a s ventilatorom do visoko energetski efikasnih podatkovnih centara.

Referentni podatkovni centri nalaze se na svim kontinentima i pri svim tipovima korisnika od malih privatnih kompanija, preko srednjih, velikih i multinacionalnih kompanija pa do državnih i globalnih institucija sa visokim i specijaliziranim sigurnosnim zahtjevima. Stalne inovacije, ulaganje u ekološki prihvatljiva i energetski efikasna rješenja te izazovi koje postavlja galopirajući razvoj globalne IT industrije glavne su strateške odrednice ove kompanije. Posebno se koncentriraju na regionalni i lokalni pristup te stalne tehničke edukacije i usavršavanja lokalne partnerske mreže čime osiguravaju krajnjim korisnicima visoko kompetentne stručnjake u njihovoj blizini, sposobne za rješavanje i najsloženijih zahtjeva.

Ključne izazove vide u promociji i afirmaciji relevantnih standarda u regionalnom IT segmentu, te stalnoj edukaciji tržišta i krajnjih korisnika o potrebi kvalitetnih ulaganja u rješenja data centre, koji su ključ, srce, glavni pokretač i pogon razvoja svakog ozbiljnog poduzeća koje želi preživjeti u današnjem poslovnom okruženju.

Rittal rješenja bazirana su na tehnologiji koja korisnicima omogućava ukupno kvalitetno i efikasno upravljanje jednim pogonom kao što je podatkovni centar, imajući u vidu ukupni, dugoročni trošak eksploatacije. Glavni fokus baziran je na visoko energetski efikasnim sustavima, inovativnim rješenjima u napajanju, hlađenju, fizičkoj zaštiti, specijaliziranom nadzoru, inovativnom upravljanju ukupnom imovinom podatkovnog centra kao i pripadajućim konzultantskim servisima.

New Report

Close