PLIVA postala potpisnica Povelje o volontiranju zaposlenika

Autor: Promo , 20. rujan 2021. u 21:59
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vjerujemo kako će potpisivanje ove Povelje dodatno doprinijeti našem angažmanu na prepoznavanju vrijednosti volonterstva te stvaranju okruženja u kojem se ono uvažava.

Kao jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, PLIVA se trudi kroz sve segmente svoga poslovanja graditi zdravo radno okruženje i radnu atmosferu, imajući u vidu kako je ulaganje u razvoj zaposlenika zapravo ulaganje u produktivnost te temelje sadašnjeg i budućih uspjeha. Svjesni odgovornosti koju imamo prema zajednici u kojoj poslujemo, ali i živimo, provodimo niz aktivnosti koje mogu doprinijeti unapređenjima u našem društvu i okolini.

Na 4. Nacionalnoj konferenciji o volontiranju zaposlenika održanoj 9. rujna, PLIVA je potpisala Povelju o volontiranju zaposlenika. Volontiranje je u cijelom svijetu prepoznato kao aktivnost od interesa za društvo, a tvrtke poput PLIVE imaju važnu ulogu u promicanju volontiranja zaposlenika kao oblika društveno odgovornog djelovanja.

Volontiranje je uvijek dragocjeno, u izazovnim vremenima još više

Ponosni smo što upravo u godini u kojoj slavimo naš 100. rođendan i obilježavamo cijelo stoljeće posvećenosti zdravlju, istovremeno kroz brojne aktivnosti usmjerene na širu zajednicu stavljamo naglasak i na temu društvene odgovornosti. U ovom periodu prepunom izazova, koje je pred sve nas stavila globalna pandemija, ponosni smo i na naše zaposlenike koji su nesebično volontirali svoje znanje, stručnost i vještine te su se uključivali u programe pružanja informacija i podrške građanima. Primjerice, neki od naših zaposlenika volontiraju u državnim institucijama i neprofitnim organizacijama, call centrima gdje svojom ekspertizom mogu pomoći pacijentima, na znanstvenom web portalu koji prikuplja relevantne informacije o COVID19 virusu za znanstvene radnike te pomažući u dostavi lijekova starijima, nemoćnima i onima u samoizolaciji. Dodatno, velik broj naših zaposlenika samoinicijativno se odlučio na prikupljanje novčane i materijalne pomoći za stanovnike potresom pogođenih područja, što smo i mi kao kompanija podržali te se pridružili inicijativi.

Vjerujemo kako će potpisivanje ove Povelje dodatno doprinijeti našem angažmanu na prepoznavanju vrijednosti volonterstva te stvaranju okruženja u kojem se ono uvažava. Naše buduće aktivnosti usmjeravamo na dodatno poticanje organiziranog volontiranja te uključivanje u akcije koje organiziraju brojne volonterske udruge u Hrvatskoj.

Povelju je u ime PLIVE preuzela Viša direktorica Ljudskih potencijala Blagica Petrovac Šikić te istaknula kako je PLIVA i do sada promicala organizirano volontiranje, te da ga u budućnosti kao kompanija želimo dodatno promovirati i poticati. Volontiranje prepoznajemo kao oblik brige za zajednicu čiji smo dio te nastojimo naše zaposlenike poticati na uključivanje u ovakve aktivnosti. Ujedno želimo zahvaliti našim zaposlenicima koji se kontinuirano individualno odlučuju na volontiranje u svojim zajednicama. Takva vrsta aktivnosti svima nam omogućuje da na pozitivan način utječemo na našu zajednicu, te steknemo nova znanja i vještine.

New Report

Close