Mladi stručnjaci uče kako biti uspješni lideri

Autor: Promo , 16. lipanj 2020. u 08:38
Foto: promo

Kontinuirano učenje i usavršavanje potrebnih vještina zaposlenika ključni su elementi za razvoj svake tvrtke.

Prepoznati kao velik potencijal unutar svojih tvrtki, mladim stručnjacima nudi se mogućnost za poslijediplomsko obrazovanje i stručno usavršavanje. Iako stručnjaci u teoriji, često im nedostaje praktično iskustvo i prilika za razvoj i učenje od iskusnih lidera.

Kako bi mladi stekli i razvili liderske vještine, Američka gospodarska komora je prije sedam godina u Hrvatskoj započela jedinstveni edukacijski program koji pomaže mladima da nauče kako biti pravi lideri.

Cilj je programa doprinijeti njihovu profesionalnom i osobnom razvoju kroz niz interaktivnih predavanja koje drže uspješni hrvatski i inozemni menadžeri. Svi predavači edukacijskog programa priznati su lideri koji će rado govoriti o svom bogatom poslovnom iskustvu koje će polaznicima pomoći u suočavanju s izazovima njihovog poslovnog okruženja.

„Ovim programom AmCham doprinosi razvoju budućih poslovnih lidera koji će svojim znanjem doprinijeti hrvatskom gospodarskom napretku. Mladim ljudima se programom daje pristup vodećim poslovnim ljudima Hrvatske i regije iz čijeg iskustva i znanja imaju prilike učiti“, izjavila je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore.

Predavanja su vrlo interaktivna te je naglasak na osobnim iskustvima i diskusiji. Svi polaznici već imaju radno iskustvo, te im se na ovaj način pruža prilika da otvoreno pričaju o izazovima s kojima su suočeni u svom radu. Do sada je program završilo više od 500 polaznika iz raznih industrija i profila tvrtki.

„Prilika za nadograđivanje znanja, jačanje kompetencija  i otkrivanje snaga koje nosimo u sebi, prilika je koja se dobiva sudjelovanjem u AmCham-ovom programu za talente. Danas kada se dionici i organizacije na tržištu okreću agilnom radu, osobe koje su njegovi generatori, spremne su promijeniti svoje standardizirane poslovne uloge te se lako prilagođavaju dinamičnijim uvjetima rada u malim timovima, izuzetno vrednuju timski rad te su hrabri učiniti još jedan korak više. Upravo ta obilježja i vrijednosti talenti bruse kroz ovaj program te svake godine Raiffeisen banka upućuje svoje mlade ljude da aktivno participiraju u njemu s ciljem dodatnog osnaživanja te osobnog profesionalnog razvoja“, izjavila je Liana Keserić, predsjednica Uprave Raiffeisen banke, platinastog sponzora programa.

U okviru osme generacije programa koja je započela u ožujku predavanja će održati Igor Grdić, Country Manager Central Southern Europe, Vertiv; Mario Aunedi Medek, direktor i partner, Alpheus; Jean-Pierre Kallanian, Process Facilitator/Human Systems Specialist, EPIConsulting; Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave, Tele 2; Viktorija Zadro Huml, direktorica za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Takeda; Miroslav Šaban, direktor, Philips; Jurgen de Ruijter, član Uprave, Erste Card Club i Aleksandar Zemunić, direktor, SELECTIO.

Predavači će podijeliti svoja životna i profesionalna iskustva o IT trendovima s naglaskom na rast EDGE computinga, upravljanju reputacijom poduzeća, spremnosti na promjene, poziciji izazivača na tržištu, leadershipu u vrijeme integracije, izazovima digitalizacije, kriznom vođenje te trendovima u svijetu HR-a.

Sudionici su aktivno uključeni u program te imaju priliku pokazati svoje znanje radovima na aktualne gospodarske teme te sudjelovanjem u natjecanju za AmCham talenta godine.

Više informacija o programu dostupno je na stranici Američke gospodarske komore www.amcham.hr.

New Report

Close