Kako osigurati potraživanja i prodavati s povjerenjem?

Autor: Promo , 19. lipanj 2017. u 09:00
Foto: Promo

Radionica će se održati u suradnji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog kreditnog osiguranja d.d.

U Županijskoj komori Rijeka na adresi Bulevar oslobođenja 23, dana 20. lipnja 2017. godine u 14:00h održat će se radionica “Kako osigurati potraživanja i prodavati s povjerenjem” pred poduzetnicima Primorsko-goranske županije.

Radionica će se održati u suradnji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog kreditnog osiguranja d.d., s ciljem unaprjeđenja sigurnosti pri naplati potraživanja poduzetnika koji prodaju robe i usluge na hrvatskom i inozemnim tržištima.

Sudionici će dobiti osnovne informacije o mogućnostima zaštite od rizika neplaćanja kod prodaje roba i usluga, odnosno odgovore na sljedeća pitanja:

• Zašto se potrebno zaštititi od neplaćanja i koje tehnike koristiti?

• • Što je osiguranje potraživanja i kako funkcionira u praksi?

• Kakvu zaštitu pruža polica osiguranja potraživanja?

Predviđeno trajanje radionice je dva sata, a sudjelovanje je besplatno za članice HGK.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na mail adresu info@hkosig.hr (navesti ime i prezime, mail adresu, telefon, naziv društva, OIB) , najkasnije do ponedjeljka, 19. lipnja 2017. godine, odnosno do ispunjenja kapaciteta dvorane.

Hrvatski izvoznici iskazali interes za osiguranjem potraživanja

Dana 12. lipnja 2017. godine održana je 12. konvencija hrvatskih izvoznika pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH u City Plaza Zagreb. U sklopu programa Hrvatsko kreditno osiguranja dd (u 100%-tnom vlasništvu HBORa) predstavilo je svoju uslugu osiguranja potraživanja i prednosti koje ono pruža za hrvatske izvoznike.

Konvencija je okupila 400-tinjak sudionika iz javnog i privatnog sektora, te predstavnika javnih medija.

 

7 glavnih razloga za osiguranje vaših potraživanja

 
  • FINANCIJSKA ZAŠTITA – možete ostvariti brzi povrat financijske imovine koju ste izgubili zbog neplaćenih potraživanja.

  • SIGURNOST U POSLOVANJU – saznanje da su vaša potraživanja zaštićena u slučaju neplaćanja daje vam sigurnost u okruženju brojnih neizvjesnosti.

  • BRŽE DONOŠENJE POSLOVNIH ODLUKA – dostupnost kvalitetnih informacija o kupcima daje vam oslonac za donošenje “pravih” odluka u kraćem roku, čime se povećava I efikasnost u poslovanju.

  • POVEĆANJE PROFITABILNOSTI – osiguranje vam daje mogućnost da brže povećate prodaju prema većem broju kupaca, što će sigurno doprinijeti povećanoj profitabilnosti.

  • POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI – osiguranjem potraživanja možete svojim kupcima ponuditi odgodu plaćanja, što vam daje prednost u odnosu na dobavljače koji traže avansna plaćanja ili određene instrumente osiguranja plaćanja od strane kupaca.

  • INFORMIRANOST O KUPCIMA – kroz suradnju s Hrvatskim kreditnim osiguranjem dobivate kvalitetne informacije o kupcu i tržištu na kojem posluje

  • LAKŠI PRISTUP IZVORIMA FINANCIRANJA – omogućava vam lakši pristup financiranju putem poslovnih banaka ili faktoring društava (vinkuliranje police) 

New Report

Close