Pet razloga za poslovanje s e-potpisivanjem

Autor: Promo , 14. lipanj 2021. u 09:20
Foto: PR

Investicija u transformaciju poslovnih procesa u smjeru pojednostavljenja je veoma isplativa.

U novoj stvarnosti više nema sumnje da odluka za digitalizaciju poslovnih procesa predstavlja pravi put za podizanje konkurentnosti. Upoznajte koristi e-potpisivanja koje možete početi koristiti još danas.

Budućnost je u povezanosti

Suvremeno poslovanje odvija se po principu 24/7, korisnici očekuju da su kompanije dostupne uvijek i svugdje. Preduvjet za dostupnost je povezanost, posebno mobilna. Pametni mobilni telefoni su nezamjenjivi i praktično uvijek u rukama korisnika.

Mnoge kompanije su već postigle odlične rezultate koristeći suvremene digitalne alate. Za sklapanje posla više nije dovoljan samo ljubazan suradnik u prodajnom odjelu koji obavještava korisnika da će ga u poslovnici čekati ugovor spreman za potpisivanje.  U današnje vrijeme korisnik može promijeniti svoju namjeru kupnje – zato je besprijekorna povezanost od suštinskog značaja za konačno sklapanje posla.

Izazovi nove stvarnosti: sada treba početi s digitalizacijom

Digitalizacija ima potencijal pružiti rješenja za brojne poslovne izazove s kojima se susreću kompanije svih veličina i u svim granama industrije. Nitko neće moći izbjeći promjene, jer digitalne tehnologije mijenjaju ne samo način komuniciranja, već i način života i rada – dakle i način poslovanja.

 Ako se ne prilagodiš novim zahtjevima, nisi konkurentan.

Najčešće prepreke zbog kojih kompanije oklijevaju u uvođenju digitalnih rješenja su:

  • zahtjevna instalacija,
  • kompleksna integracija s postojećim informacijskim sustavom,
  • nedostatak vlastitih ljudskih resursa za realizaciju.

Pandemija Covida-19 još izrazitije je pokazala da je potrebno ubrzati digitalni prelazak. Navikli smo se da radimo na daljinu, da udaljeno poslovanje može biti efikasnije i donosi mnoge praktične prednosti:

  • lakša dostupnost,
  • jednostavna i udobna uporaba,
  • brzi rezultati,
  • manji troškovi.

Digitalno znači pojednostavljeno

Dokumenti koji nastaju u poslovanju izvorno su u elektroničkom odnosno digitalnom obliku. Pomislite kada ste posljednji put napisali dokument koji morate poslati u postupak potpisivanja. U doba industrije 4.0 unutar svih kompanija odvijaju se brojni procesi koji se mogu digitalizirati.

Investicija u transformaciju poslovnih procesa u smjeru pojednostavljenja je veoma isplativa.

E-potpisivanje je jednostavan i efikasan način uvođenja digitalne transformacije u poslovanje. Procesi u kojima se pojavljuje potreba za e-potpisivanjem su:

  • administrativni procesi (putni nalozi, obračun zarada),
  • kadrovski procesi (ugovori o radu, zahtjevi za odmor, ugovori o obrazovanju),
  • procesi nabavke (dobivanje ponuda, naručivanje, dostavnice, ugovori s dobavljačima i strankama),
  • prodajni procesi (NDA, ugovori o prodaji i aneksi),
  • logistički procesi (CMR, priznanice, transportni listovi),
  • terenski rad (dostavnice, zapisnici o primopredaji).

Znamo što funkcionira u praksi. Dozvolite da vam pomognemo do novih uspjeha.

Što je e-potpisivanje?

Elektronsko poslovanje je u svakodnevno poslovanje uvelo mogućnost jednostavne i brze komunikacije uz manje troškove. Procesi se odvijaju brže i jednostavnije. Ujedno je zbog zakonski propisanih uvjeta očuvana ključna vrijednost: sigurno pravno okruženje.

Elektroničko ili e-potpisivanje je ključni sastavni element digitalnog poslovanja. Neophodno je za cjelokupno upravljanje životnim ciklusom digitalnih dokumenata. Za e-potpisivanje odlučuju se one kompanije koje žele iskoristiti digitalizaciju za podizanje konkurentnosti, rast i povećanje prihoda.

Elektronički potpis za svakog

Setcce je vodeći ponuđač inovativnih informacijskih usluga za digitalizaciju poslovnih sistema. Polazeći od poslovnih prednosti koje e-potpisivanje donosi korisnicima i naglaskom na izvrsno korisničko iskustvo, Setcce već više od 15 godina razvija najsuvremenija rješenja. Rješenje u vidu portala omogućuje kompanijama jednostavnu i brzu zamjenu potpisivanja na papiru suvremenim e-potpisom.

Je li prikladno uvođenje e-potpisa za vašu kompaniju?

Na besplatnom webinaru Efikasnije poslovanje s e-potpisima saznat ćete da je uporaba elektroničkog potpisa putem portala dostupna svim kompanijama, bez obzira na veličinu ili granu industrije. Nije važno jeste li samostalni poduzetnik i dnevno potpišete jedan dokument ili ste veća kompanija i svakodnevno morate poslati stotinu dokumenata na potpisivanje – uporaba portala je jednostavna i svima cjenovno pristupačna.

Foto: PR

Dostupno, za uporabu jednostavno rješenje

Nekada su mogle samo velike kompanije u kojima su u brojnim IT-odjelima bili zaposleni stručnjaci priuštiti si digitalna rješenja. Razvoj suvremenih tehnologija približio je složene informacijske procese korisnicima i omogućio svim kompanijama da iskoriste prednosti digitalnog doba.

Da je e-potpis suvremeno rješenje napravljeno u korist krajnjeg korisnika potvrdit će zadovoljni korisnici na besplatnom online događaju. E-potpisivanje je bez obzira na granu industrije i opseg poslovanja pogodno za samostalne poduzetnike, mala i velika poduzeća.  Omogućuje im:

  • jednostavnu, intuitivnu uporabu bez prethodne instalacije,
  • uporaba je moguća bilo gdje, bilo kada i s bilo kog uređaja,
  • usluga je dostupna odmah uz 30-dnevno besplatno testiranje.

Što znači da je e-potpisivanje brzo, sigurno i jednostavno?

Za kompanije koje se odluče modernizirati svoje poslovanje uvođenjem e-potpisivanja, uporaba rješenja znači:

  • neovisnost o vanjskim IT-izvođačima,
  • bez brige da će nešto krenuti po zlu,
  • bez rizika, jer nisu potrebne instalacije i integracije s postojećim informacijskim sustavom.

Pomoću e-potpisa dokument se potpisuje 80 % brže nego na papiru.

Sve što je korisniku potrebno za udaljeni potpis je pristup internetu. Na online događaju s vrhunskim stručnjacima s primjerima iz prakse saznat ćete da se e-potpisivanje odvija kroz tri jednostavna koraka:

  1. učitaj dokument,
  2. odredi potpisnike,
  3. pošalji na udaljeno potpisivanje.

Korištenje udaljenog potpisa je potpuno sigurno i zakonski usklađeno rješenje koje koriste i banke i ostale financijske institucije.

Agilno poslovanje s e-potpisivanjem znači rast i razvoj

Još uvijek potpisujete dokumente nalivperom ili kemijskom olovkom? Postoji i bolji, a prije svega brži i učinkovitiji način: e-potpis. Uvođenje e-potpisivanja ne znači samo optimizaciju poslovnih procesa, već i uštedu vremena i novca i automatizaciju zadataka.  Također pruža veću fleksibilnost u poslovanju, jer se potpisivanje dokumenata može odvijati:

  • bilo kada,
  • bilo gdje,
  • s bilo kog uređaja.

Sve to donosi brojne poslovne prednosti, smanjuje poslovne rizike i predstavlja važno ubrzanje za digitalnu transformaciju.

#1 Povećanje produktivnosti

Brojni primjeri iz prakse potvrđuju da kada automatiziramo procese to znači povećanje produktivnosti. Vrijeme koje uštedimo e-potpisivanjem možemo iskoristiti za strateške zadatke.

#2 Optimizacija troškova

Papir, tiskanje, poštarina, pohrana i arhiviranje nepotrebni su troškovi povezani s upravljanjem fizičkih dokumenata. Poslovanje bez papira jednostavan je i učinkovit način uštede novca.

#3 Podizanje konkurentnosti

Uporaba digitalnih rješenja, poput e-potpisivanja, ima veliki potencijal rasta, jer se procjenjuje da digitalno proaktivne kompanije posluju i do deset puta bolje od sličnih kompanija koje još uvijek ne koriste digitalne tehnologije.

#4 Poboljšano korisničko iskustvo

Korisnici cijene jednostavnost e-potpisivanja putem intuitivnog sučelja. Istovremeno ih dodatno motivira činjenica da njihova kompanija prati nove tehnologije. Svi bi željeli raditi u naprednim poslovnim okruženjima.

#5 Nadograđena fleksibilnost

Mogućnost udaljenog potpisivanja zamjenjuje fizičku prisutnost potpisnika dokumenata. Nezaobilazan je alat kada ima više potpisnika ili su lokacijski udaljeni. Bez nepotrebnog čekanja i usklađivanja, poslovi se brže sklapaju.

Koliko košta uvođenje e-potpisivanja?

Uporaba portala osigurava e-potpisivanje na siguran, pouzdan i zakonski usklađen način.  Pregledno osmišljeno korisničko sučelje omogućuje preglednost potpisanih transakcija, a sam proces potpisivanja dokumenta odvija se znatno brže nego u klasičnom fizičkom obliku.

Poslovanje s e-potpisom je isplativije.

Uporaba portala za udaljeno potpisivanje vezana je za korisnika i naplaćuje se kao pretplata:

  • bez ulaznih troškova za instalaciju i pokretanje e-potpisivanja,
  • bez skrivenih troškova održavanja,
  • u okviru pretplate možete potpisati neograničen broj dokumenata.

Nije istina da su napredna IT rješenja skupa. Suvremena digitalna tehnologija osigurava da su vrhunska rješenja dostupna svim korisnicima po pristupačnim cijenama. Za cijenu dva dokumenta u postupku potpisivanja, razmijenjena na klasičan način preporučenom poštom, možete poslati bezbroj dokumenata na udaljeni potpis.

Znate li kako iskoristiti digitalne mogućnosti?

Promjene su jedina konstanta u našem životu – izreka je koju svi poznajemo, a žive je samo najhrabriji. Tehnološki razvoj kompanije u novoj stvarnosti raširio je krila i doživio eksponencijalni rast. Na besplatnom webinaru upoznajte se s izazovima s kojima se suočavaju mnoge kompanije u Sloveniji i inozemstvu pri prelasku na e-poslovanje.

Pridružite se pričama o uspjehu.

Upoznajte se s primjerima dobre prakse. Stručnjaci iz uspješnih kompanija:

  • Trelleborg,
  • Špica International,
  • A1,
  • Nova KBM,
  • Gorenjska banka

predstavit će vam kako vam portal za udaljeno e-potpisivanje može pomoći na putu ka digitalnoj transformaciji.

New Report

Close