Donosimo recept za savršenu salatu za početak dana

Autor: Promo , 28. srpanj 2021. u 11:36
FOTO: Shutterstock

Našim čitateljima smo ovog četvrtka 29. srpnja pripremili posebni prilog sa 15 recepata za osvježavajuće ljetne slane i slatke salate.

Ljeto je pravo vrijeme za uživanje u domaćim plodovima, morskim delicijama i svježem začinskom bilju – sve u jednoj zdjeli, u savršenim kombinacijama neodoljivih aroma i božanstvenih okusa.

Kad je puna zelenih namirnica, zdravih masnoća i proteina koji gode srcu, salata za doručak savršen je način da započnete dan.

Salata za doručak s dimljenim lososom i poširanim jajetom

Pomiješajte limunov sok, jabučni ocat, senf i papar u velikoj posudi. Ulijte alkoholni ocat u vodu u velikom loncu pa pustite da zavrije. Smanjite vatru neka voda tiho krčka pa lagano miješajte u krug da dobijete vir u sredini lonca. Pažljivo razbijte jaje nad vodenim virom pa ga kuhajte dok se bjelanjak ne stegne, a žumanjak ostane tekući, oko 3 minute.

Šupljikavom hvataljkom premjestite jaje na papirnati ručnik da se ocijedi. Ponovite postupak s drugim jajetom. U preljev koji ste ranije pripremili dodajte salatu, radič, komorač, rotkvicu, kopar i peršin pa sve dobro protresite.

Na vrh salate dodajte losos i poširano jaje. Po želji pospite kimom, tostiranim sezamom i još malo papra.

U prilogu pronađite recepte i za neizbježnu salatu od hobotnice ili krumpir salata u ljetnoj, osvježavajućoj varijanti. Zdrava i laganija, ljetna verzija legendarne Cezar salate ili za one koji prate trendove tu je fantastičan veganski poke bowl s mariniranim tofuom ili salata od mariniranih cherry rajčica…

I, naravno, slatke, sočne i voćne desertne salate koje su tako lagane da ih možete konzumirati kad god poželite bez imalo grižnje savjesti.

Ljeto je na vrhuncu, uživajte u njegovim čarima uz lagana, osvježavajuća jela koja će vas osvježiti, napuniti energijom i pripremiti za akciju koja ljeti nikada ne prestaje!

U četvrtak 29. srpnja uz Večernji list pronađite posebni prilog – Ljeto na tanjuru.

 

New Report

Close