Digitalno rješenje PlanRadar za kvalitetnu i učinkovitu obnovu zgrada nakon potresa

Autor: Promo , 29. lipanj 2020. u 08:40
Foto: Promo

Novitet – aplikacija PlanRadar nudi predloške digitalnih izvještaja koji se u par klikova mogu prilagoditi za sve standardne izvještaje te ih se može potpisati na mobitelu.

Suvremena tehnologija i pametni softver za upravljanje građevinskom dokumentacijom kao što je PlanRadar, na raspolaganje stavlja alate koji omogućuju učinkovitija i vremenski manje intenzivna rješenja za popravke i rekonstrukcije zgrada u slučaju prirodnih nepogoda. Zamjena, odnosno nadogradnja tradicionalnog pristupa daje učinkovitija rješenja i ekonomičnije rezultate puno prije nego što je to do sada bilo moguće.

Digitalna dokumentacija

Kako bi se građevine pogođene potresom na odgovarajući način mogle obnoviti potrebno je što prije napraviti analizu nastalog stanja, sastaviti troškovnik te izraditi detaljnu dokumentaciju i tehnički projekt obnove. Digitalni predlošci izvješća– najnovija značajka aplikacije PlanRadar omogućuje da njezini korisnici sa samo nekoliko klikova kreiraju terensko izvješće, popise nedostataka, izvještaje o pregledima objekta i druga izvješća, učinkovito i u skladu s propisima te najvišim standardima u građevinskoj industriji.

Nova značajka aplikacije sadrži nekoliko odmah dostupnih predložaka digitalnih izvještaja što će građevinskoj industriji i sektoru upravljanja nekretninama znatno pojednostaviti i ubrzati proces izvještavanja, a samim time i obnove. Uz samo nekoliko klikova svi standardni izvještaji mogu se prilagoditi u skladu s propisima ili internim potrebama, kompletno izvješće spremno je za nekoliko sekundi, a odgovorne osobe mogu ga potpisati izravno na mobilnom uređaju. Također, gotova izvješća, obrasci, protokoli i popisi mogu se u bilo kojem trenutku, sa samo jednim klikom, izvesti u PDF formatu.

Izvještaj o pregledanim objektima

Izvještaj o pregledanim objektima

„Mnoge građevinske kompanije još uvijek koriste isti način poslovanja kao i prije 20 ili 30 godina – koriste olovku i papirnatu dokumentaciju – što od odgovornih osoba iziskuje mnogo vremena i truda što može negativno utjecati na radni proces. PlanRadar omogućuje građevinskoj industriji i tržištu nekretnina digitalnu dokumentaciju, upravljanje zadacima i nedostacima tijekom čitavog životnog ciklusa projekta izjavio je direktor tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju, Bojan Petković te dodao „Zahvaljujući predlošcima digitalnih izvještaja naše aplikacije možete stvoriti izvještaje koji se podudaraju s industrijskim standardima ili već postojećim obrascima i predlošcima, te na taj način uštedjeti dragocjeno vrijeme i resurse“.

  Snimanje štete mobitelom

U kritičnim trenutcima nakon potresa, kada je potrebno vrlo brzo pripremiti golemu količinu dokumentacije o stanju mnogih građevina u pogođenom mjestu, odmah i široko dostupni te jednostavni alati mogu biti od velike koristi stručnjacima koji se trude u što kraćem vremenu pomoći svima koji su pogođeni posljedicama potresa.

Korištenjem softvera koji su bazirani na tehnologiji oblaka u kratkom vremenu može se stvoriti opsežna i temeljita baza podataka za cjelokupan građevinski objekt, ulicu, blok, dio grada ili čak čitav grad, ovisno o individualnoj potrebi te brzo stvoriti centraliziran i sveobuhvatan pregled stvarnog stanja zgrada i infrastrukturnih objekata nekog mjesta ili grada neposredno nakon potresa.

Precizni snimak mogu stvoriti stručnjaci prilikom inicijalnog obilaska objekta, brzinski bilježeći stanje i štete na bilo kojem mobilnom uređaju uz pomoć ugrađene funkcije fotografiranja, govornih bilježaka i obrazaca koji se mogu u samo nekoliko minuta prilagoditi svakoj situaciji. No, inicijalni snimak mogu stvoriti i korisnici građevinskih objekata pogođenih potresom koji će, ovisno o jačini potresa i volumenu štete u svom mjestu, u suprotnome možda danima ili tjednima morati čekati na dolazak statičara i njihovu procjenu. Nažalost, stručnjaka često ima mnogo manje nego što je potrebno s obzirom na razornu snagu potresa u urbanim sredinama. Popravak stambenih objekata nakon potresa dugotrajan je proces, no uz digitalne alate može se bitno ubrzati te pogođenima osigurati brže rješenje novonastale situacije. Podaci o nastalim pukotinama i drugim štetama mogu se u obliku teksta, fotografija i govornih poruka unositi u digitalne nacrte gradova i zgrada te dijeliti s svima koji sudjeluju u projektu

PlanRadar je “Software as a service” rješenje u oblaku namijenjeno za projekte u graditeljstvu i nekretninama koje omogućuje jednostavni sustav ticketa i izravnu komunikaciju čime se smanjuju prekoračenja budžeta, pogreške i kašnjenje s izvršenjem zadataka. PlanRadar trenutno surađuje s više od 7000 klijenata iz 43 zemlje. Prednosti softvera prepoznale su internacionalne kompanije kao što su Strabag, Porr ili Hochtief, dok se u Hrvatskoj njome koriste Kamgrad, Institut IGH, Gark Konzalting, PDM Savjetovanje, ATP, Investinženjering i brojne druge.

ORGANIZATOR
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close