Čar zlatarskih i urarskih obitelji

Autor: Promo , 29. rujan 2020. u 21:59

U gotovo sedam desetljeća, otkako su Anton i Angelca Malalan u svojoj kući otvorili malu radionicu satova i trgovinu nakitom, povijest obiteljske tvrtke razvijala se kroz tri države.

Svijet zlatarstva i urarstva vrti se oko tradicije, naslijeđa, vrijednosti i precizne izrade: taj prestiž teško da se može opravdati samo plemenitim materijalima ili visokom cijenom proizvoda, a još manje imenom ugraviranim na prstenu ili pričvršćenim uz brojčanik ručnoga sata. Te malene skulpture često dajemo voljenim osobama kao poklon, a nerijetko je povjerenje koje imamo u određenog urara ili zlatara ključni čimbenik pri odabiru komada nakita ili sata. To je povjerenje posebno naglašeno kod onih urara i zlatara koji svoju povijest ispisuju kao obiteljske tvrtke. Predstavljamo vam obitelj koja čine sam vrh ponude satova i nakita u Zagrebu i koja osobno jamče neusporedivu kvalitetu svojih proizvoda – često i samim svojim imenom.

Mala radionica satova i trgovina nakitom Malalan

U gotovo sedam desetljeća, otkako su Anton i Angelca Malalan u svojoj kući otvorili malu radionicu satova i trgovinu nakitom, povijest obiteljske tvrtke razvijala se kroz tri države. Iz Opicine pokraj Trsta tvrtka se proširila u slovensku prijestolnicu, a nedugo nakon toga i glavni grad Hrvatske, Zagreb.

Mnogo toga se promijenilo od vremena njihovih skromnih početaka. Danas se u zlatarskom ateljeu Draguljarne Malalan, u kojem radi tim iskusnih dizajnera i zlatara, stvaraju jedinstveni komadi nakita, vjenčanog i zaručničkog prstenja te čine sve kako bi se obiteljska tradicija nastavila ne samo u njihovom ateljeu nego i u vašim kutijicama s nakitom. Peter Malalan prenio je svoje znanje o zlatarskoj vještini svojoj kćeri Tjaši s kojom, u dijalogu između mladenačke kreativnosti i bogatog iskustva, danas zajedno izrađuje prepoznatljive kolekcije Draguljarne Malalan.

Od malene radionice u Opicini Draguljarna Malalan razvila se u Ljubljani u jedan od najopremljenijih urarskih servisa u regiji danas. Visokokvalificirani tim inženjera uživa povjerenje najvećih imena iz svijeta satova pa se stoga mogu pohvaliti time što drže ekskluzivna prava na usluge popravka satova marke Rolex, Breitling, IWC, Zenith, Maurice Lacroix i Bell&Ross kao i činjenicom da se kvalitetna usluga popravaka nudi i u Zagrebu, u kojem je obiteljsku urarsku tradiciju i vođenje trgovine preuzeo Jure Malalan, ovlašten za popravljanje Rolexovih satova.

Već više od sedamdeset godina kuju vaše snove u vječnost te, zahvaljujući jasnoj viziji obiteljske draguljarske tvrtke, kroz obilje nezamjenjivih uspomena i postignuća sudjeluju u stvaranju naslijeđa nekoliko generacija.

New Report

Close