U riječku rafineriju stigli su ključni komadi opreme za novo postrojenje

Autor: Promo , 11. ožujak 2022. u 09:13

Pogledajte atraktivne prizore dopremanja opreme za trenutačno najveću investiciju u industriji u Hrvatskoj i saznajte više o radovima i značaju projekta u INA Podcastu.

Prošli tjedan u riječku rafineriju dopremljene su dvije komore iz španjolskog Gijona, ključni komadi opreme za novo postrojenje u sklopu Ininog Projekta nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka teškog oko 4 milijarde kuna. Svaka od njih teška je 330 tona i ima zapremninu od 900 m³. Uz komore, dopremljen je i frakcionator duljine 51 metar, težak 300 tona i zapremnine od 500 m³. Ova oprema srce je tehnološkog procesa budućeg postrojenja kao i cjelokupnog Projekta nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka. Atraktivan video pogledajte OVDJE.

Projekt u riječkoj rafineriji ujedno je i najveći investicijski projekt Ine, a radovi na gradilištu su se zahuktali otkriva Vedrana Janjić, direktorica projekta u Ininom podcastu. Projekt nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka podrazumijeva izgradnju postrojenja za obradu teških ostataka, rekonstrukciju postojećih postrojenja, novu luku sa zatvorenim skladištem te veću ukupnu složenost. Sve to pridonijet će većoj konkurentnosti i profitabilnosti rafinerije.

New Report

Close